Golden Telecom új orosz portált indít

Nyíri Miklós, 2000. október 9. 10:00
Az orosz Golden Telecom a múlt héten új internet site beindításáról adott hírt, amely a cég által az elmúlt fél év során felvásárolt internetes technológiákhoz ad hozzáférést.
A Reuters közlése szerint a www.online.ru megalkotása egy tavalyi, az internetes megjelenést célul kitűző stratégia eredménye. Az 1995-ös alapítású Russia-On-Line az orosz piac egyik vezető dial-up szolgáltatója, 50 városban működnek. A stratégia fontos eleme volt, hogy a Russia-On-Line ne csak hozzáférést nyújtson. Most - a tervek szerint legalább nyugati színvonalú - tartalomszolgáltatásba kezdtek. Portálokat vásároltak fel, fejlesztették ISP részlegüket, és hosting szolgáltatást is kínálnak.

A felvásárolt cégek között van az Infoart és a Agama Internet Systems, amelyek egy jövőbeli on-line közösség létrehozásának alapjául szolgálnak.

A cég a felvásárolt vállalatok szinergiáját szeretné kihasználni, illetve reméli, hogy az infrastrukturális gondokon túljutva, sikerül integrálni a különböző szolgáltatásokat és így az egyik legnagyobb piaci szereplővé válni.

A Golden Telecom tavaly 98 millió dollár bevételre tett szert, és a kamat, adó és amortizáció előtti nyeresége 16 millió dollár volt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17