Elindult a Ki Mit Tube középdöntője

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 10. 10:22

Lezárult Magyarország legnagyobb online videó-versenyének első fordulója. A versenyre idén 373, a versenyszabályzatnak megfelelő produkció érkezett, a zsűritagok 102 db kritika videójával együtt ezeket összesen 8,5 milliószor tekintették meg a netezők és 110 000 szavazatot adtak rájuk. A Ki Mit Tube középdöntőjére a 99 legnagyobb sikert elért produkció alkotója nevezhet újabb videókkal. Az első fordulóban Bánki Beni végzett az élen slam-jével, MC Kitti rap-paródiája és a The BMG a capella produkciója előtt.

A Ki Mit Tube augusztus 18-án indult és tegnap éjfélkor zárult első fordulójára összesen 373-an neveztek a versenyszabályzatnak megfelelő produkcióval. Az országos ismertségért és számos értékes nyereményért kamerát ragadó versenyzők elsősorban zenei produkciókkal pályáztak (229 videó), de a Ki Mit Tube másik két kategóriájában is sok tehetség mutatkozott be (vblog: 57, minden más: 87 videó).

Az első fordulóban a legtöbb szavazattal Bánki Beni büszkélkedhet, egyenlőséget hirdető slamjére 4 352-en szavaztak. A legnagyobb nézettséget és a második legtöbb szavazatot pedig MC Kitti érte el, 159 197 videó-megtekintést hozó, a napjainkban ezerszámra születű nehéz sorsú raperek világát parodizáló videójával. Szavazatok tekintetében a képzeletbeli bronzérmet a The BMG társulat szerezte meg, ők David Guetta és az Ocho Macho egy-egy slágerét gyúrták össze egy a capella produkcióba.

 



A verseny kedden indult középdöntőjében az első fordulóban 99 legtöbb szavazatot kapott produkció készítője szállhat versenybe újabb két videó feltöltésével. Az első videó esetében a Ki Mit Tube szervezői szabad kezet adnak a versenyzőknek, a feladat „mindössze” egy olyan produkció készítése – messzemenőkig figyelembe véve az első forduló tapasztalatait és nézői visszajelzéseit –, amivel felül tudják múlni nézettségben az első fordulóra nevezett videójukat. A második videóban a versenyzőknek vagy betekintést kell adniuk a videó-készítés kulisszái mögé, vagy – egy kampány-videó formájában –, mindent be kell vetniük a rájuk érkező szavazatok maximalizálásáért. A második videó esetében, a két feladatot ízlésük szerint akár kombinálhatják is a versenyzők.

„Az eddig csatornájával 37 ezres YouTube tábort felsorakoztató Ki Mit Tube az utóbbi hetek egyik legsikeresebb szórakoztatóipari produkciója Magyarországon. A versenyzők és a zsűritagok videóit naponta több mint 300 000-en tekintik meg, azaz már a verseny derekán kijelenthetjük, hogy a Ki Mit Tube valóban beváltja a hozzá fűzött reményeket: pusztán a tehetségével és a rendelkezésére álló mobil eszközök és infrastruktúra használatával bárki országos ismertségre tehet szert” – mondta el Baráth Péter, a Vodafone márkamenedzsere.


A középdöntő kategóriánként – zene, vblog illetve minden más –, 9-9 legtöbb szavazatot szerző produkciója szeptember 15-én kerül a Ki Mit Tube zsűrije elé. A zsűri, melynek tagjai a Fish! Kovács Krisztiánja, Pixa, Saiid (Zenészek), Kiss Ádám, Mondik Noémi, Puzsér Róbert, Tamás Bence Gáspár (Kritikusok), Dancsó Péter, László Viki, Szirmai Gergely és Unfield (YouTube-erek), kategóriánként 3-3 versenyzőt juttatnak a döntőbe: a legjobbak feladata itt egy újabb produkció elkészítése lesz.


A döntős produkciójára legtöbb szavazatot szerző versenyző, azaz a Ki Mit Tube győztese szeptember 20-án a következő nyereményekben részesül:
 

  •     egy 1 millió forint értékű médiatámogatás, egy 1 éves egyedi mobilinternet előfizetés, illetve egy hordozható WiFi hotspot a Vodafone-tól,
  •     egy utazás a Google New York-i Space Studio-jába és egy promóciós videó elkészítésének támogatása a Google Magyarország felajánlásában,
  •     egy SEAT Ibiza személygépkocsi használati joga egy évre a Porsche Hungaria részéről, illetve
  •     egy Android 3D Smart LED TV és egy HDR-PJ410 videokamera a Media Markt jóvoltából. 
     
Kulcsszavak: verseny videó Ki Mit Tube

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50