Az amerikaiak 64%-ának van okostelefonja

Czipperer Dia, 2015. április 2. 16:09

Az okostelefonok elterjedtsége egyre nagyobb, lassan már meglepődünk azon, ha valakinek nem „intelligens” mobilja van. Egy friss felmérés szerint a tengerentúlon már átvették a vezetést a hagyományok mobilok fölött.

A Pew Research friss felmérése szerint az amerikaiak 60%-ának van már okostelefonja. Ez elsőre nem tűnhet meglepőnek, hiszen hagyományos telefonokat már egyre kevesebben gyártanak: a legtöbb gyártó az okoseszközökben látja a jövőt a telefonok esetében is.

 

Azonban a néhány évvel ezelőtti adatokhoz képest nagy ugrás és fejlődés tapasztalható. Három évvel ezelőtt ugyanis ez az arány az amerikai lakosság körében csupán 35% volt.

 

A kutatás azt is megállapította, hogy az okostelefon tulajdonosok 23%-a, akik rá vannak utalva arra a készülékükre, szenvednek az áraktól. Kiderült, hogy ezen felhasználók pénzügyi problémákkal küszködnek, és 15%-uk rendszeresen kifogy a havi mobilinternet adatforgalmi keretből, a válasadók 51%-ánál pedig alkalmanként fordul elő ez.

 

Az okostelefonok széles lehetőségei, az applikációk, mobilinternet nyújtotta lehetőségek azonban úgy tűnik, a hagyományos kapcsolattartási formákat sem szorították ki. A megkérdezettek 97%-a úgy nyilatkozott, legalább egyszer egy héten küld SMS-t, de a hang- és videohívások sem ritkán. A 18 és 29 év közötti korosztály 93%-a hetente legalább egyszer felhív valakit.

 

Bár az okostelefonok révén sokkal könnyebb a másokkal való kapcsolattartás, hiszen mobilinternet vagy Wifi révén az e-mail és a különféle csevegőszolgáltatások is rendelkezésre állnak, mégis a megkérdezettek 30%-a vélekedik úgy, hogy ahelyett, hogy felszabadítaná őket, inkább pórázon tartják.

 

Ráadásul, hiába jelennek meg egymás után a különféle csúcsmobilok, prémium készülékek, a kutatás szerint a fejlett országokban is inkább az olcsóbb lehetőségeket keresik a felhasználók.

 

Forrás: TheGuardian.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50