Kínában debütált a Honor 6 Plus [Videó]

Farkas Norman, 2014. december 17. 17:36

Kínában hullott le a lepel a Huawei új márkáját képviselő csúcsmobilról, amely főként kettő 8 megapixeles hátlapi kamerájával tűnik ki az okostelefonok tömegéből. Az 5,5 colos Full HD kijelzővel szerelt Honor 6 Plus kétkártyás 3G, és ugyancsak dual SIM képességekkel bíró 4G LTE változatban is hódíthat anyaországában.

Már többször hallhattunk róla kiszivárgott infókat, ma pedig hivatalosan is bemutatkozott a Honor 6 Plus. Vágjunk is gyorsan a közepébe, lássuk, mit tudhat magáénak a „filléres” multimédiás zseni!

 

Az Emotion UI 3.0 felületbe öltöztetett Android 4.4.4 KitKat rendszer fut a készülék fedélzetén, aminek gyorsaságáról a Huawei műhelyében készülő Kirin 925 chipset gondoskodik. Erről annyit érdemes tudni, hogy egy nyolcmagos – négy Cortex-A7 és négy Cortex-A15 magot magába foglaló – processzort, egy Mali T628 MP4 grafikus gyorsítót, valamint egy 4G LTE Cat.6 modemet (max. 300Mbps-os letöltés) is tartalmaz. A nem gyenge lapkához 3GB RAM és 32GB microSD kártyával bővíthető belső tárhely tartozik.

  

A formavilágát tekintve nem túl egyedi, de fém kerete miatt minőségi benyomást keltő telefon előlapján egy 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású IPS érintőkijelző terül el, a szolid, csicsáktól mentes hátlapja alatt pedig egy 3600mAh kapacitású akkumulátor lapul. Ha már a hátlapnál járunk, könnyen megakadhat a szemünk a bal felső sarkában kukucskáló kamerákon. Nem elírás eredménye a többes szám, valóban több – egész pontosan kettő – egységről beszélhetünk, melyek szépen egymás mellett ülve kukucskálnak ki a készülékből.
 


A LED villanóval segített modulok 8 megapixelesek, de az okos beállításokat kiegészítő SLR-rácsos ISP technológia és szoftveres algoritmusok révén akár 13 megapixeles fotókat is lőhetünk velük, méghozzá igen gyorsan, hiszen az autofókusz már egytized másodperc alatt elvégzi a feladatát. Ahogy az alábbi videóból kiderül, a készülék kiaknázza a második érzékelőn keresztül bejutó plusz fénymennyiséget, aminek jóvoltából gyengébb fiényviszonyok között is minimum értékelhető képeket készíthetünk. Bár meglehetősen egyedinek tűnik a mobil dupla kamerája, már találkozhattunk hasonló megoldással a HTC One M8 eseténben, ahol egy mélységérzékelő másodlagos kamera működött együtt a fő modullal.

 

 

A meggyőző tudást és vonzó fotózási képességeket birtokló Honor 6 Plus két változatban lesz kapható Kínában. A kétkártyás, de maximum 3G hálózatokat támogató modell 1999 kínai jüant (kb. 80 ezer forint) kóstál, a szintén dual SIM-es, ugyanakkor 4G LTE elérést is kínáló verzióért pedig 2499 jüant (cirka 100 ezer forint) kell kicsengetni. A telefont holnaptól lehet előrendelni, a lefoglalt példányok szállítása pedig egy héten belül várható.

 

Egyelőre sajnos nincs hír a Honor 6 Plus egyéb régiókban való megjelenéséről, de a korábbi modellekből kiindulva van okunk reménykedni abban, hogy idővel hazánkba is megérkezik.

 

[Forrás: GSM Arena]

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38