Dollármilliárdokat fizet a Microsoft a játékgyártó Minecraftért

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 15. 21:35

Összesen 2,5 milliárd dollárért veszi meg a Microsoft a Minecraft nevű számítógépes játék készítésével nagy hírnevet szerző svéd Mojang játékstúdiót - írja a napi.hu.

A felvásárlás még az év vége előtt megtörténhet, és a Mojang csapata beolvadhat a Microsoft Studios vállalatba, miközben az üzletből komoly összegeket kapó Mojang-alapítók új vállalkozásba kezdenek. A Mojang három alapítója Markus Persson, Carl Manneh és Jakob Porser 2009-ben hozták létre vállalatukat, és akkor jelent meg a Minecraft kezdetleges, úgynevezett alfa verziója is.

A Minecraftből az évek során több mint 50 millió darabot adtak el, a játékot kiadták személyi számítógépeken (PC), játékkonzolokon és mobil eszközökön is.

A Mojangnak, amely nagyjából 40 alkalmazottal működik, több mint 100 millió dollár nyeresége volt a Minecraft eladásokból. A Minecraft egy nyílt világban játszódik, ahol a kreativitásukat használva a játékosoknak lehetőségük van számtalan dolgot megépíteni apró építőkockákból.

A Microsoftot egyértelműen stratégiai okok vezérelték. A Minecraft mint márka nagyon erős, ez pedig megérheti a felvásárlást. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója szerint a videojátékok játszása az egyik legnépszerűbb időtöltés okostelefonokon és PC-ken is.

A Minecraft név újabb ösztönző lehet a fogyasztóknak, hogy a Microsoft termékeit válasszák. A Microsoft azért is jól járhat, mert a Mojang eddig nem készített külön Minecraft verziót a Microsoft saját Windows rendszerét futtató okostelefonjaira.

 

napi.hu

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14