Magyar döntéstámogató rendszer egészségügyi szolgáltatás javítására

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 10. 13:49

Az egészségügyi szolgáltatás javítására döntéstámogató rendszert dolgozott ki 665 millió forintos beruházással a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. által vezetett konzorcium.

Az új informatikai rendszer célja, hogy biztonságos adattárolás mellett a páciensek egészségügyi információi megoszthatók legyenek a kiválasztott egészségügyi szolgáltatókkal. A rendszer továbbá lehetővé teszi majd a páciensek jövőbeni ellátásainak nyilvántartását, a betegek preferenciáinak figyelembevételével az ellátások optimális helyének és időpontjának kiválasztását.
 

A vállalat az MTI kérdésére elmondta: a projekt keretében előállított prototípus termékké alakításával és a megfelelő informatikai szolgáltatók kiválasztásával foglalkozik most a konzorcium. A társaság becslése szerint az egészségügyi informatika jogi szabályozását, illetve a termék értékesítését követően a rendszer testre szabása még 3-6 hónap lehet és majd csak ezután lesz kiajánlható alkalmazás az egészségügyi szolgáltatók és a páciensek számára.
 

A kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez 532 millió forint támogatást nyert a társaság és az együttműködő Óbudai Egyetem és a PPT Group Kft. az Új Széchenyi Terv pályázatán. A budapesti székhelyű Stratis Kft. 1998-ban alakult, mára 50 tanácsadóval dolgozik. A nyilvános cégadatok szerint a kft. nettó árbevétele tavaly 1,287 milliárd forint, 2012-ben 832 millió forint volt.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17