Mennyi ideig bámuljuk a képernyőt?

MTI Sajtóadatbank, 2014. június 2. 14:34

Rémítően sok időt töltünk képernyő és kijelző előtt. De vajon pontosan mennyit? Milyenek a belső arányok a tévé, a PC-laptop, az okostelefon és a táblagép felhasználásában?

Mary Meeker, a Morgan Stanley neves internetes elemzője tette közzé a friss adatokat. Az alábbi táblázatban jól látható, hogy a kiválasztott országokban – köztük Magyarországon is – átlagosan mennyi időt töltenek kijelzők és képernyők bámulásával. A legtöbb esetben úgy fest, hogy a mobilok viszik a pálmát, s a mégoly divatossá váló táblagépek kullognak a lista végén.


Az okostelefont nézik a legtöbbet a legtöbb országban:

 



A legrémesebb adatot a listavezető Indonézia és a Fülöp-szigetek hozza: Indonéziában lebontva 132 percet töltenek a TV, 117-et a számítógép előtt, 181 perc jut az okostelefonokra és meghökkentően sok, 110 perc a táblagépekre. Összesen 540 percet, azaz kilenc órát töltenek képernyők előtt.

Meglepő módon az olaszok tűnnek a legvisszafogottabbaknak: Meeker megállapításai szerint 89 percüket verik el a tévé, 85-öt a számítógép, 109-et az okostelefon, s csak 34-et a táblagép előtt.

Magyarország szerencsére alulról a negyedik, még így is elrettentő adatokkal.

forrás: hirado.hu

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38