Mobilalkalmazás segít, hogy csak azt olvasd, ami érdekel!

forrás: Prím Online, 2014. május 13. 13:07

Okostelefonunk személyes tárggyá vált. Gyakran olvasunk híreket, keresünk információt, de sok esetben szelektálnunk kell. A telefonon ez túl sok időt vesz igénybe. Vajon megtaníthatjuk telefonunkat arra, hogy mi érdekel bennünket? Lehetséges az, hogy megfelelő alkalmazással csak a bennünket érdeklő híreket lássuk, és jelentős időt takarítsunk meg a szelektálással? Erre a feladatra javarészt elméleti munkák születtek, a feladat összetett természete miatt.

 

Az Invigor Informatika Kft. az Alkalmazás Fejlesztési Fórum Kft.-vel együttműködve arra vállalkozott, hogy tanuló alkalmazások segítségével ilyen és hasonló problémákra kényelmes megoldást nyújtson. Mától mindenki számára elérhető a „Tudtad?” mobil alkalmazás iPhone és Android változata. Az alkalmazás egy népszerű Facebook oldal tartalmát kínálja, mely tele van érdekességekkel. Mindenki kiválaszthatja saját érdeklődési területét, sőt küldhet is be saját híreket. A telefon állapotának elemzésével olyan mintákat, algoritmusokat keresünk, melyek jól jellemzik a használó érdeklődését. Miközben a felhasználók számára élményt nyújtunk, a tanulási folyamat pontosítása is a célunk. Egy későbbi lépésben a telefon már önállóan szűrni tudja a felhasználónak az érdekes híreket.

 

A módszer alkalmazási területeinek listája hosszú. A mobiltelefon használójáról többet megtudva lehetőség nyílik viselkedésének előrejelzésére, így a környezettudatosság elemzése, vagy baleseti valószínűség jóslása lehetővé válik. Nem csak a felhasználóra, hanem azok sokaságára, a környezetünkre is értékes és új következtetések állíthatók elő. A környezetszennyezés, vagy forgalmi helyzetek jobb megismerése is célja a most indult kutatás-fejlesztésnek.

 

„Tudtad?” alkalmazás elérhetőségei:


iPhone: https://itunes.apple.com/us/app/tudtad/id871822184?mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aff.tudtade
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14