NVidia-rekordnegyedév

Nyerges Tibor Nyerges Tibor, 2000. augusztus 22. 20:25
Az év grafikuschip-gyártója, az NVidia rekordnyereségről és -bevételekről számolt be.
A Santa Clara-i NVidia befektetésekből származó nyeresége 22,5 millió dollár volt, ami közel négyszerese a tavalyi év hasonló időszakában elért 6,7 millió dollárnak. De persze a cégnél a termékeladás az igazán döntő, a július 31-ével zárult három hónapos időszakban 29 millió dollárt könyvelhettek el, a tavalyi 9,5 millió dollárnak ez több mint háromszorosa. A bevételek eközben 170,4 millióra rúgnak, ez 118 százalékos emelkedés a korábbi 78 millió dollárhoz képest.

Az eladások és a nyereség emelkedése elemzők szerint a kiváló fejlesztéseknek és a nagyobb PC-gyártókkal kötött szerződéseknek köszönhető. Az NVidia GeForce grafikus chipje kihagyhatatlan a high-end konfigurációkból, míg a régebbi TNT család az olcsó PC-k körében hódít.

Az NVidia függetleníteni akarja magát a PC grafikus chipjei terén tapasztalható folyamatos versenytől, ennek köszönhető a Microsofttal kötött egyezsége annak konzolgépéhez, az X-Boxhoz szállított multimédiás chipekről. Továbbá jelezték, hogy terveik szerint beszállnak az Apple-piacra is.

Jövőre fogják bejelenteni integrált grafikus résszel ellátott PC-chipsetüket - már most is jelen vannak ezen a piacon a más cégekkel kötött partnerségi megállapodásokon keresztül.

"2001 második pénzügyi negyedéve mérföldkő lesz az NVidia számára" - tette közzé nyilatkozatát Jen-Hsun Huang vezérigazgató. "A teljes piaci skálát lefedő termékvonalunk a GeForce 2 GPU kihozásának befejezése után tovább bővül majd. Kiváló pozícióban vagyunk piaci részesedésünk gyors növelése tekintetében, és tovább bővíthetjük technológiai eredményeinket."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59