Hat magyar cég a Deloitte régiós Technology Fast 500 rangsorában

A listát a szoftverfejlesztők uralják

forrás: Prím Online, 2013. december 4. 12:55

Idén hat magyar cég került fel a Deloitte globális technológia, média és telekommunikáció (TMT) iparági csoportja által összeállított Technology Fast 500 listára, amely az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió vállalatait rangsorolja. A legjobb magyar cég a 137. helyezett Játéknet.hu Kft. lett, a lista abszolút első helyét pedig ezúttal is egy francia cég, a digitális mozitechnológiával foglalkozó YMagis szerezte meg.

A Deloitte által évente összeállított Technology Fast 500 rangsor immár tizenharmadik alkalommal veszi számba a leggyorsabban növekvő állami, illetve magánkézben lévő technológiai, média- és telekommunikációs, valamint élettudományokkal és tiszta technológiákkal foglalkozó cégeket. Az EMEA térség 24 országában működő vállalatokat a megelőző ötéves időszak alatt elért százalékos árbevétel-növekedés alapján rangsorolják minden évben. Az idei Fast 500 rangsorban szereplő cégek átlagos árbevétel-növekedése 1403% volt, ami némi csökkenést mutat a 2012-es 1549%-os növekedési rátához képest. A megmérettetésre idén több mint 1000 cég jelentkezett.


Verbó Zoltán a Fast 500 program magyarországi vezetője elmondta: a Deloitte Technology Fast 500 EMEA program a régió legobjektívebb iparági sorrendje a technológiai ágazatban. A listára Magyarországról idén hat cég tudott felkerülni, ami a tavalyi évhez képest is előrelépésnek számít. A versenyben a Játéknet.hu Kft. végzett a legelőkelőbb helyen a magyar indulók közül (137.), de az ötszázas listán hazánkat képviseli még a Kilgray Fordítástechnológiai Kft. (178.), a Dolphio Consulting Kft. (190.), a Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt. (273.), a Kishonti Kft. (308.) és az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft. (395.).

 

Az ötszázas lista élén a digitális mozitechnológiával foglalkozó francia YMagis végzett, öt év alatt több mint 59096%-os növekedést elérve. Az idei a negyedik egymást követő év, amikor a francia cégek tarolnak, hiszen 86 francia vállalkozás ért el helyezést a rangsorban. Ebben a tekintetben az Egyesült Királyság végzett a második helyen 71 vállalkozással, a harmadik helyezett Svédországot pedig 52 cég képviselte.

 

Az első tíz helyezett

 

Franciaország és Izrael kiemelkedően jól szerepelt a listán, előbbi két, utóbbi pedig három vállalattal képviselteti magát a legjobb 10-ben.

 


Földrajzi piacokat érintő tendenciák

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Franciaország adja a legtöbb céget a rangsorban, összesen 86 francia vállalkozás szerepel a listán.

 

 

Iparági tendenciák

 

Az idei Fast 500 rangsor teljes mezőnyének 43%-át a szoftveripar képviselői adják, míg az iparágak közötti versenyben második helyen az internetes szektor áll 22%-kal. Őket követi a telekommunikáció és a hálózatépítés (15%), a félvezető- és alkatrészgyártás, valamint az elektronikai ipar (7%), a biotechnológia, a gyógyszergyártás és az orvosi eszközök gyártása (5%), a zöld technológia (3%), a média és a szórakoztatóipar (3%), valamint a számítógép- és perifériagyártás (2%).

 

 

A teljes lista, valamint a Deloitte Technology Fast 500 programjának részletei a weboldalon tekinthetők meg.


 

Kulcsszavak: Deloitte Fast 50

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38