Az Intelsat teljeskörűen elérheti az amerikai piacot

Harmat Lajos, 2000. augusztus 6. 11:36
Az Amerikai Szövetségi Távközlési Bizottság felhatalmazta az INTELSAT-ot az Egyesült Államokban való működésre azután, hogy a 143 taggal rendelkező kormányközi műholdas szervezet magánosításra kerül a következő évben.
A döntés elismeri az INTELSAT jogát az amerikai piac teljeskörű eléréséhez, műholdas szolgáltatások céljából az Államok felé, az onnan kiinduló és a belső forgalmazásra, a magánosítás érvényességi körén belül. A bizottság szerint a magánosítás várható ideje 2001 április 1-re van kijelölve, ez jelenti majd a globális műholdas szolgáltatások piacának fellendülését. A Lockheed Martin Corp. lett az INTELSAT legnagyobb részvényese, a COMSAT Corp. 2 milliárd dollárért történő megvásárlása után. A COMSAT-nak a kongresszus megadta a felhatalmazást, hogy az Egyesült Államokat képviselje az első nemzetközi távközlési műhold hálózatokon.

Az INTELSAT 1971-ben jött létre, egy globális műholdas rendszer tulajdonlására és üzemeltetésére, amely továbbítja a világ nemzetközi telefon, videó, adat, internet és egyéb kommunikációjának nagy részét.

Kormányközi szervezetként, az INTELSAT nincs alárendelve egyetlen nemzeti licenc szervezetnek sem. Létrehozója az Intelsat LLC, amelyet Delaware Corporation teljes egészében birtokol. Az FCC (Szövetségi Hírközlési Bizottság) bejelentette, hogy az INTELSAT a műholdjait az Intelsat LLC-be viszi át.

Kulcsszavak: műhold műsorszórás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36