Könnyű mindent a vírusokra fogni

Czipperer Dia, 2013. március 1. 14:18

Nem mindig a vírusok felelősek az esetleges hibákért. Ha elromlik valami a gépünkről, legkézenfekvőbb a kártevőket okolni, pedig legtöbbször az emberek magukat okozzák.

Nézzünk szembe a valós tényekkel, és lássuk be, hogy mi magunk is jelentős károkat tudunk okozni gépünkön, ha nem megfelelően kezeljük – írja a Gizmodo portál egy, a xkcd.com-on megjelent kép kapcsán. Mindig könnyebb mást hibáztatni, de elsődleges mindig megérteni a problémát. 

A vírusok persze gombamód szaporodnak, és egyéb veszélyek is leselkednek ránk a kibertérben. Persze ezekről csak akkor veszünk tudomást, ha tényleg megtörtént a baj. Ilyenkor könnyű másokra mutogatni, pedig hozzá nem értésünknek köszönhetően olykor nagyobb hibákat is okozhatunk a vírusoknál.
 
A Gizmodo foglalkozott ezzel a témával, ahol egy kommentben valaki azt írta, hogy ismerőse állította, hogy a Facebook-fiókja vírusos, mert nem játssza le a videókat, pedig csak nem telepítette fel gépére a Flash Playert. Akadtak olyanok is, akik szerint minden nagyobb hiba a vírusoknak köszönhető. Ez megítélés kérdése, mindenesetre, mérlegeljünk mielőtt ítélkezünk.