Tőzsdére megy a Pandora zenecsatorna

Vértes János Andor, 2011. február 13. 02:15

A Pandora Internet rádió társaság azzal zárta a hetet, hogy aláírta a regisztrációs megállapodást a részvények első nyilvános forgalomba bocsájtásához. A részvények ára és megosztása még nem került nyilvánosságra. A megállapodást a Morgan Stanley & Co. és a J.P. Morgan Securities befektető bankok írták alá.

A népszerű Pandora rádió egy adott szerzőre, előadóra vagy dalra épülő rádióadásokat készít. Választható az ingyenes verzió, vagy a reklámmentes fizetett adás. Több mobil alkalmazást is készítettek.

Mindezek ellenére sokáig úgy tűnt, hogy a szerzői jogdíjak költségei miatt a cég nem fog tudni talpon maradni. Szerencsére azonban a szerzői jogról szóló törvényekkel kapcsolatban kedvező döntés született, így a Pandora 2009 végén először nyereséges negyedévet zárhatott. Ez talán az első siker történet a digitális zene világában, amely amúgy pénzügyi és szerzői jogi vitákkal van tele.

A technológiai tőzsdén több új vállalkozás jelent meg, az elmúlt hónapban bejegyzett Demand Media, majd a LinkedIn után most már a Pandora is jelen lesz.