BenQ G925HDA monitor SOHO, KVK és oktatási felhasználásra

Kiss Ádám Zoltán, 2010. március 29. 19:02

A BenQ kedvező ár-érték arányú modellel egészíti ki a G sorozatot, a monitor alkalmas a képarányok torzításmentes megjelenítése, Senseye+photo képességekkel rendelkezik, energiatakarékos, és 5ms válaszidőre képes.

A G925HDA 18.5”W típussú 16:9 LCD kijelzők mind a SOHO, a KVK, az oktatás és az otthoni felhasználók számára kínálnak értékelhető teljesítményt: 5ms válaszidőt, 40,000:1 DCR-t, és D-Sub bemenetet. A felsoroltakon kívül a kijelző üzemmódjának változtatását érdemes kiemelni. Ez a funkció – választható a “Teljes” és az “Arányosított” – lehetővé teszi az eredeti képarány torzításmentes, teljes képernyős megjelenítését, kitöltve a 1366x768 felbontás, a 200-nit fényerejű kijelzőn. A „Teljes” üzemmód 16:9 tartalom megjelenítésére alkalmas, mely kitölti a teljes képernyőt, míg az „Arányosított” mód átméretezi a képet, és megtartja geometriai arányait, így torzításmentesen jeleníti meg a tartalmat. A felhasználók az intuitív OSD menüvel válthatnak a beállítások között.

A szabadalmazatott Senseye+photo technológia pedig a kép szépségégért felel. A környezetbarát kialakítás 23,3% energia megtakarítást eredményez (a korábbi modellekhez képest), a tudatos környezetbarát tervezést pedig nemzetközi tanúsítványok igazolják. A BenQ exkluzív képminőség javító motorja, a Senseye+photo technológia, dinamikusan finomhangolja a fényerőt és a háttérvilágítást az optimális látvány eléréséhez, melyet a felhasználó választhat ki a következők közül: Alap, Dinamikus, Fotó, Film és sRGB. A Senseye független színvezérlés pedig lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy egyéni ízlésüknek megfelelően állítsák be a színeket, a kontrasztot és a megvilágítást egymás veszélyeztetése nélkül. A G925HDA többcélú D-Sub bemenettel szerelték fel.