HP felsővezetők a cég budapesti energiaipari konferenciáján

Kovács Attila, 2009. szeptember 28. 16:26

23 szakmai előadással, "Energy to transform for the future, today" mottóval, szeptember 28-29-én a budapesti Hotel Kempinskiben tartják a HP "9th Executive Energy Cponference 2009" elnevezésű, kétnapos nemzetközi vezetői konferencáját. Az eseményen a cég és az egyes vezető közművek szakemberei vettek részt.

Az konferenciát megelőző sajtótájékoztatón  elsőként Bassem Bouzid, a HP EMEA térségért, az energia szektorért felelős alelnöke adott tájékoztatást, többek között arról, hogyan transzformálódik manapság a HP.

Az elhangzott számadatokból kiemelhetők a következők:


A piac minden részén jelen lévő HP a Q3FY09 negyedévben 27,5 milliárd dollár értékű nettó értékesítést ért el, ami 2 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbi negyedéves értékhez képest; az adott negyedévben (Q3FY09) a cash flow 3,9 milliárd dollárt ért el. A negyedéves összbevételek majdnem 50%-át a nagyvállalati értékesítések adták.

Bouzid utalt rá, hogy az energiaszektorral szemben álló mai kihívások között találjuk a növekvő árakat, az ellátás biztonsági kérdéseit, az emberi erőforrásokat és a klímaváltozást.

Ian Mitton, a HP közmű iparágért felelős igazgatója ismertette a HP AMI (Advanced Metering Infrastructure) koncepcióját és Smart Grid Security Quality Assessment (SGSQA) szolgáltatási portfolióját.

A tájékoztatón megjelent még és a konferencián is előadást tart: Doug Hanson, a HP globális energia ipari igazgatója, Roy Pratt, a HP Utilities közmű iparági vezérigazgatója, Paul Helm, a HP Global E&P igazgatója, Klaus Hieronymi, a HP EMEA térségért felelős Környezeti Panel elnöke, Massimo Pellegrino, a HP EMEA üzleti intelligencia megoldásokért felelős igazgatója.