21Mps! Kereskedelmi HSPA Evolution mobilszolgáltatás Ausztriában

Kovács Attila, 2009. március 31. 17:00

HSPA+ néven, március 31-étől a Mobilkom Austria élesben indította az Ericsson legújabb nagy sebességű szélessávú-hozzáférési mobiltechnológiája, a HSPA Evolution által támogatott mobil szélessávú szolgáltatást.

A HSPA Evolution növeli a hálózati kapacitást és akár 21Mbps csúcs adatletöltési sebességet tesz lehetővé, ezzel jelentős mértékben gyorsítva a felhasználók mobil szélessávú műveleteit. A hálózatfejlesztés nyomán az osztrák piacvezető mobilszolgáltató több mint 400 ezer ügyfele a lehető legmagasabb sebességgel mobilozhat. A 21Mbps csúcssebességre történő továbblépés a jelentősen gyorsabb internet böngészést és fájlletöltést jelent, növeli a hálózati kapacitást és különösen a leterhelt területeken, nagyobb számú felhasználónak teszi lehetővé, hogy magasabb szélessávú sebességeket élvezhessenek.

Az Ericsson a Mobilkom Austria WCDMA/HSPA rádiós hozzáférésű hálózatának HSPA Evolution által 21Mbps sebességre történő fejlesztésének fő szállítója, egyben a hálózattelepítésért és integrációs szolgáltatásokért is felelős. Hírek szerint még ez év folyamán az adatátviteli sebesség eléri a legfeljebb 28Mbps sebességet.