Európában erősít az Avnet: felvásárolta a brit Abacust

forrás Prim Online, 2009. február 25. 08:47

Az amerikai központú Avnet megvásárolta a brit Abacus Groupot 42 millió font, 14 milliárd forint készpénzért - megerősítve ezzel jelenlétét Európában.

Az 1972-ben alapított, Newbury székhelyű Abacus cégcsoport Európa egyik vezető elektronikai alkatrész disztribútora. Európában a cég tíz országban van jelen, negyven irodával és öt raktárral rendelkezik a régióban, a hongkongi kereskedelmi képviselete mellett pedig alkatrészraktárt is létesített Ázsiában.

“A hitelválság ellenére a pénzügyi stabilitásunk lehetővé teszi számunkra, hogy olyan cégeket olvasszunk magunkba, mint az Abacus” – mondta Roy Vallee, az Avnet elnöke. Nagy üzleti lehetőségeket látunk az európai számítógép-alkatrész piacban, és ez a megállapodás ezt a stratégiánkat követi.”

Az Abacus éves forgalma 2008-ban 279 millió angol font (94,3 milliárd Ft) volt. Ez az árbevétel a felvásárlást követően beépül az Avnet eredményeibe. A vállalat termékkörébe tartoznak ismert IT márkák is, többek között a Texas Instruments, STMicroelectronics, Toshiba és a Tyco.