Akár 20 Mbps a Siemens első WiMAX Express kártyájával

Kovács Attila, 2008. május 30. 10:29

A szingapúri nemzetközi WiMAX kongresszuson új eszközt mutatott be Siemens Home and Office Communication Devices (SHC) üzletága. A mobil adatátvitelt segítő Gigaset SE68 WiMAX Express kártya a német vállalat WiMAX eszközeinek kínálatát bővíti. A kártya az IEEE 802.16-2005 szabványra épül, kompatibilis a Wave 2 specifikációval, rendelkezik MIMO (Multiple Input / Multiple Output) A és B csatlakozóval, és támogatja a beamforming funkciót.

Az új WiMAX SE68 Express kártya akár 20Mbps sebességű mobil adatátvitelt tesz lehetővé, így számos média és adatalkalmazás használatára nyílik lehetőség útközben is. A kártya növeli az üzleti és egyéni felhasználók mobilitását, rugalmasságát. A Gigaset SE68 WiMAX Express kompatibilis a Wave 2 specifikációval, ezért optimális kapacitást, adatátvitelt és lefedettséget kínál. Az SHC információi szerint a kártya 2008 nyarától lesz kapható, és mind a 2,5, mind a  3,5 GHz-es frekvenciákat  támogatja. Az SE68 reagál a számítógép használat nélküli, de bekapcsolt állapotára, így energiát takarít meg. Az Express kártya - kiegészítő adapterrel -  USB 2.0 vagy PC kártya csatlakozón keresztül is használható. Az eszközhöz mellékelt CD biztosítja a mindössze néhány lépésből álló telepítést. Továbbá: a Gigaset SE68 WiMAX Express kártya adatmodemet, VoIP modemet és két átjárót is tartalmaz, széleskörű alkalmazási lehetőséggel adat- és hangátvitel terén.

Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co KG a Siemens AG leányvállalata. A müncheni székhelyű vállalat Siemens Gigaset márkanév alatt forgalmazza saját tervezésű, fejlesztésű és gyártású termékeit, amelyek között otthoni vezeték nélküli telefonok, hálózati telefonok, VoIP eszközök, routerek, átjárók és szoftver megoldások találhatók. A vállalat portfoliója egyben WiMAX megoldásokat és multimédiás eszközöket is tartalmaz. A vállalat termékei világszerte kaphatók. Első számú gyártóüzeme Bocholtban, Németországban található. Itt fejlesztik, és gyártják a Gigaset termékeket.