Logitech vezeték nélküli VoIP-telefonos headset

Milkovits Gábor, 2008. március 5. 21:21

A Logitech a hannoveri CeBIT kiállításon bemutatta a világ első olyan vezeték nélküli headsetjét, amelyet kimondottan internetes telefonáláshoz fejlesztettek ki.

A 2,4 GHz-es frekvencián működő vezeték nélküli szélessávú technológia a számítógépre csatlakoztatott USB transzmitter modultól 10 méteres körzetben biztosít a Logitech szerint kiváló sztereó hangminőséget. A ClearChat PC nevet kapott eszköz külön szoftver nélkül kompatibilis a Windows PC-kkel és a Mac gépekkel, illetve a Skype, a Windows Live, a Yahoo, a Google Talk és az AIM VoIP internet-telefonos szolgáltatásokkal. A Logiteh sajtóközleménye szerint egy külön algoritmus biztosítja azt, hogy az egyidejűleg használt vezeték nélküli szélessávú eszközökkel a lehető legkisebb legyen az interferencia esélye.

A Logitech szerint a headset olyan magas hangminőséget biztosít, amely kiválóan alkalmassá teszi a VoIP kommunikáció mellett akár a zenehallgatásra is. A ClearChat PC a gyártó közleménye alapján májustól lesz kapható Amerikában és Európában - a tengerentúlon 100 dolláros áron.