16 GB-s Flash-alapú Creative MP3-Player

Genda Csongor Zoltán, 2007. augusztus 6. 21:03

A Creative újabb taggal bővítette a Zen V Plus termékcsaládot, és bemutatta legújabb, 16 GByte-os Flash-tárolóval felvértezett zenelejátszó készülékét.

Újabban számos elektronikai cég szereli fel Flash-memóriával hordozható médialejátszóit, mivel ezeknek egyrészt az az előnyük a hagyományos, mozgó alkatrészeket tartalmazó merevlemezes meghajtós eszközökkel szemben, hogy kevesebb a fogyasztásuk, másrészt pedig jobban ellenállnak a rázkódásoknak, ütéseknek. A Creative nemrég mutatta be a Zen V Plus sorozatot, azonban ezekből a legnagyobb tárolókapacitással rendelkező modell is a 8 GB-s verzió volt, most viszont a vállalat előrukkolt a 16 GB tárhelyet biztosító változattal. A készüléket természetesen ellátták alkotói FM-rádióval és mikrofonnal is, a fotókat és videóklipeket pedig az 1.5"-es OLED-kijelzőn tekinthetik meg a felhasználók. A gyári adatok szerint az akkumulátor 15 órai működéshez elegendő energiát biztosít.

A 16 GB-s modellhez az amerikai vásárlók igencsak jutányos áron juthatnak hozzá, pontosan 250 dollárt (45 000 Ft) kell azért fizetniük. Az európai forgalmazással kapcsolatos információk egyelőre nem kerültek napvilágra.