Az Avnet megvásárolta a vezető Sun disztribútort, az Access Distribution-t

forrás Prim Online, 2006. december 18. 14:34
Az akvizíció révén az Avnet Technology Solutions a Sun Microsystems teljes termékskálájának vezető forgalmazójává válik. Az Avnet kínálata ezáltal új termékcsaládokkal bővül majd, valamint a disztribúciós tevékenység Európában földrajzilag is nagyobb területre terjed majd ki. A cégek közötti megegyezés a - várakozások szerint - kezdetektől növeli az egy Avnet részvényre jutó nyereséget is.
Az Avnet és az MRA Systems – a General Electric Company iparági cége  – novemberben bejelentette, hogy megállapodásuk értelmében az Avnet megvásárolja az Access Distribution-t, amely a General Electric egyik leányvállalata, és a Sun termékek világszerte vezető disztribútora. A 412,5 millió dolláros tranzakció a várakozások szerint a szokványos versenyhivatali hatósági jóváhagyások után, 2006 végén zárul majd le.

A 600 főt foglalkoztató cég rendelkezésre álló üzleti jelentései szerint az Access Distribution részvényeinek forgalma 2006-ban meghaladja a 2 milliárd dollárt, melynek kb. 90%-a az amerikai kontinensen, a többi pedig Európában keletkezik. Az Access Distribution által kínált technológiai termékek – melyek az Avnet Technology Solutions Group (ATS) termékskáláját gazdagítják a jövőben – tökéletesen illeszkednek az Avnet jelenlegi termékkínálatához. A tranzakció lezárulta után a kiegészítő termékek Avnet által nyújtott, immár kibővült skálája több mint 35 országban áll majd a partnerek rendelkezésére.