Hibásan működhet több Sony Cybershot digitális fényképező

Milkovits Gábor, 2006. november 25. 21:26
A Sony hivatalosan bejelentette, hogy 8 Cybershot digitális fényképezőgép-modellje egyes esetekben hibásan, vagy egyáltalán nem működik meleg és párás környezetben.
A hiba a 2003. szeptember és 2005. január között leszállított készülékeket érinti: legtöbbször az LCD kijelző hibásodik meg, de előfordulhat az is, hogy a gépekkel egyáltalán nem lehet felvételeket készíteni. A Sony szerint az 1 millió érintett Cybershot fényképezőgépből mintegy 4000 darab lehet hibás. A gyártó ígéretet tett, hogy ingyenesen kijavítja a meghibásodott készülékeket.

Az eset alig néhány hónappal azt követően látott napvilágot, hogy a Sony komoly veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a negyedévben a hibás noteszgép-akkuk cseréje miatt. A Dell, az Apple, a Toshiba és számos más gyártó összesen 9,6 millió Sony lítium-ion akkumulátort cserél ki ingyen noteszgépeiben, miután azok néhány esetben túlmelegedésből fakadó meghibásodást, illetve tűzeseteket okoztak. A japán elektronikai óriás álláspontja szerint a Cybershot fényképezőgépek hibája nem érinti a cég bevételeit.