Két új Creative zene-lejátszó

Széll Zoltán, 2006. június 26. 12:15
A Creative két új zene-lejátszót vezetett be. A Creative Zen V és Zen V Plus masinák az Apple iPod Nano digitális hanglejátszók közvetlen versenytársai és sok új fejlett jellemzőt tartalmaznak.
A Zen V képes lejátszani az MP3, WMA, IMA ADPCM és VMA DRM fájlokat és megjeleníteni a JPEG kép-fájlokat. A Zen V Plus támogatja a Zen V minden jellemzőjét és ezeken túlmenően a videók lejátszását is. Mind a két kis masina több színben kapható, maximum 15 óra telep-élettartammal.

A Zen V modell 128 x 128 képpont felbontású OLED képernyőt, JPEG képnézegetőt, 15 óra működést biztosító telepet, beépített Mic w/hang és ’Line-In’ hangrögzítési képességet, nagy kapacitású tárolót és USB 2.0 kaput tartalmaz. A Zen V Plus az előbbieken kívül még beépített FM rádiót és videó-lejátszót is magába foglal.

 Az új eszközök kompatibilisek az olyan zene tárolókkal, mint a Real Rhapsody, a Napster To Go, a Yahoo Music Engine és az AllOfMP3.com. A Zen V és a Zen V Plus masinák 1 GB-os, 2 GB-os és 4 GB-os változatokban kaphatók.