Internetalapú telefonszolgáltatás a 3C Magyarországtól

forrás Prim Online, 2006. február 1. 19:28
A 3C és az Alphasonic Linksys telefonadapterekkel együtt kínálja a 3C Magyarország új internetalapú telefonszolgáltatását.
Az angliai központú Consolidated Communications Corporation ("3C plc"), amely orosz és közép-európai telekommunikációs és internetszolgáltató vállalat és az Alphasonic Kft., Magyarország legnagyobb, mintegy 4400 viszonteladót kiszolgáló Linksys disztribútora bejelentette, hogy mától Linksys telefon adapterekkel együtt kínálja a 3C Magyarország új internetalapú telefonszolgáltatását.

Az internetes telefonelőfizetési kártyák értéke 1000 Ft. A kártyával a megszokott vezetékes percdíjaknál olcsóbban telefonálhatunk bárhova Magyarországon és a világon: egyes magyarországi körzetek már 3,50 Ft+áfa percdíjért hívhatók. A számlázás percalapon történik.
A szolgáltatás jelenleg béta stádiumban van, ami azt jelenti, hogy a weblapon nem minden szolgáltatás érhető el, de a telefon teljes funkcionalitással használható. Az Alphasonic Kft. vásárlói éppen ezért a kártyán található összeget díjmentesen beszélhetik le. A 3C-nél a közeljövőben készül el teljes egészében az az internetes felület, ahol az előfizetők egyszerűen feltölthetik egyenlegüket az egyik hazai bank rendszerén keresztül és egyéb más hasznos szolgáltatást is igénybe vehetnek.

Az új szolgáltatást kipróbálni kívánó internetes közönség számára a 3C Kft. előfizetéseket bocsát rendelkezésre, amelyről internetes fórumokon értesíti a közönséget. A szerencsés első száz regisztráló egyenként 500 Ft-os keretet kap, amelyet szabadon lebeszélhet. A szolgáltatás lényege az egyszerűség: a honlapon a SIP-alapú telefonkészülékek vagy adapterek egy gombnyomással konfigurálhatók a számítógépes hálózaton keresztűl, de kézzel is egyszerűen beállíthatók.