Erősít Magyarországon a tajvani ECS

Kovács Attila, 2006. január 13. 17:27
Először tartott Magyarországon sajtótájékoztatót a PC-s alaplapok gyártása terén vezetőnek számító, Tajpej központú Elitegroup Computer Systems (ECS) multinacionális vállalat.
Január 13-án Budapesten Adam Chou, az ECS globális termék- és marketing-üzletágának igazgatója, Andrew Tseng, az ECS pán-európai termék- és marketing-üzletágának igazgatója és Martin Grothe, az ECS pán-európai termék- és marketing-üzletágának termékmenedzsere mutatták be az ECS-t, ismertették a cég legújabb termékeit, híreit, illetve jelentették be az ECS jelentős erősítési szándékát a magyar IT piacon. Andrew Tseng megerősítette, hogy „késésüket behozandó”, a legrövidebb időn belül hazai képviselet alakul, keresik továbbá a magyarországi partnereket és várhatóan január végén, február elején megjelenik az ECS folyamatosan frissülő magyar nyelvű honlapja.

A világon 11 ezer főt foglalkoztató ECS PC és szerver alaplapok mellett grafikus kártyákat, asztali, notebook és tábla PC-ket, médialejátszókat állít elő. Még ebben a negyedévben egyesül a szintén tajvani Ta-tung vállalat asztali számítógép üzletágával, ami által létrejövő cég neve „Új ECS” lesz. Az összeolvadás következtében az ECS rendszerintegrátori funkciókat is el fog látni, továbbá továbbviszi a Ta-Tung megrendeléseit, így pl. a HP legnagyobb alaplap-beszállítójává válik. Ugyanakkor a Lenovo gépei alaplapjainak a többségét az ECS szállítja. A tervek szerint a vállalat globális forgalma idén eléri a 3 milliárd USD-t, ezzel a világ három legnagyobb elektronikai gyártójának egyike lesz.

Martin Grothe elmondta, az ECS alaplapok három termékszegmensben (extreme, main és value) készülnek a különböző igényeknek megfelelően.