Logitech-ajánlat a közelgő ünnepekre

Kovács Attila, 2005. december 14. 13:01
Karácsony és szilveszter a legjobb alkalom, hogy elküldjük jókívánságainkat barátoknak és rokonoknak, még ha épp a világ másik végén vannak is. Szeretteinknek üzenetben sikert és szerencsét kívánni szép dolog, de ha eközben láthatjuk is őket, az kétségtelenül sokkal személyesebbé teszi mondanivalónkat. Egy nemrégiben végzett Logitech-felmérés szerint az európai emberek 34%-ának ötnél több olyan ismerőse vagy családtagja van, akiket szeretnének gyakrabban látni, de a távolságok miatt ez nem lehetséges.
A világ vezető webkameragyártójaként ismert Logitech megoldást kínál a problémára. Mindössze egy számítógép, internetkapcsolat, egy webkamera és egy fejhallgató segítségével ingyen beszélhetünk rokonainkkal, barátainkkal, sőt, közben még láthatjuk is őket teljes képernyős élő videóadásban. A Skype internetkommunikációs vállalat mostanában indította útjára videotelefon-szolgáltatásának béta-verzióját a Skype 2.0-s szoftverében. Az MSN Messenger is kínál ehhez hasonló szolgáltatást. A Logitech új webkamerái pedig még akkor is jó képet mutatnak, ha a lakás éppen csak a karácsonyi, újévi hangulatfényekkel van megvilágítva.


A Skype vagy az MSN ingyenes videotelefon szolgáltatását és egy Logitech webkamerát használva teljes képernyős élő videóadásban élhetjük át ezeket a pillanatokat távol élő hozzátartozóinkkal együtt.

A Logitech által végzett kutatások megmutatták, hogy az európai emberek 61%-a a szemtől-szembeni személyes találkozás után ezt a kommunikációs formát kedveli leginkább.