Indul az eMagyarország Roadshow

forrás Prim Online, 2005. május 19. 14:40
2005. május 19-én, csütörtökön az Informatikai és Hírközlési Minisztérium eMagyarország kamionja megérkezik a Millenáris Parkba, az eMagyarország roadshow első állomására. Az ország valamennyi régiójába eljutó eMagyarország Roadshow-n népszerűsíti az eMagyarország pontokat és a szélessávú internetezést az IHM.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) az eMagyarország pontok ismertségének és használatának növelése, valamint a szélessávú internetezés népszerűsítése érdekében eMagyarország Roadshow néven rendezvénysorozatot indít. A 2005. május 20-án a Budapesti Millenáris Parkban a Szélessávú Internet Napon elinduló Roadshow középpontjában egy mozgó eMagyarország pont, azaz egy 16 számítógéppel és multimédiás eszközökkel felszerelt, a látássérültek számára speciális szoftverekkel ellátott, a Közháló program révén pedig szélessávú internetkapcsolattal rendelkező kamion áll. A kamion a Roadshow során összesen 13 (2 budapesti és 11 vidéki) helyszínt keres fel lefedve az ország egész területét, lehetőséget kínálva az ország valamennyi régiójában élők számára szélessávú internetezés kipróbálására.

A Roadshow állomásainak többsége kapcsolódik valamilyen egyéb kulturális rendezvényhez. A tárca a nagyobb fesztiválok esetén napi 10-15 ezer, a kisebb eseményeken napi 3500-6000 résztvevőre számít.

Az eMagyarország Roadshow állomásai és tervezett időpontjai:



A kamion kiegészítő programjai az Élő Internet Játékház és a Cimbora interaktív labirintusa, valamint a roadshow keretében kerül sor az Unoka-Nagyszülő informatikai verseny regionális fordulóinak lebonyolítására is az Infórummal közösen. A kisebb állomásokon a kamion mellett felállított színpadon változatos kísérő programokkal, egyebek mellett napközben vetélkedőkkel, színpadi játékokkal, karaoke-val, esténként pedig országos és helyi sztárokat, népszerű előadókat felvonultató koncertekkel várjuk a látogatókat.

3 hónapon át tartó online kvíz a www.emagyarorszag.hu-n


A rendezvénysorozatot a virtuális térben kiegészítve, az eMagyarország pontok nyitólapján, az eMagyarország portálon a Magyar Turizmus Rt. közreműködésével készített online kvízjáték indul 2005. május 26-án. A www.emagyarorszag.hu oldalt felkeresők játékos formában sajátíthatják el az internetezéshez szükséges alapismereteket és ismerkedhetnek meg a szélessávú internet kínálta lehetőségekkel.

A játék lényege, hogy az eMagyarország Roadshow ideje alatt az internet különböző szegleteiben képeket rejtünk el (mozaik-darabkákat), amelyeket a felhasználóink összegyűjthetnek. A mozaikok lehetnek elrejtve web-oldalakon, érkezhetnek e-mailben, vagy gyorsüzenet-küldő alkalmazásokon keresztül, ingyenes online játékokba csempészve, esetleg szöveges állományból kell őket megadott módszer szerint képpé varázsolni. Az egy-egy mini-játék megoldásával összegyűjthető kisképek az alkalmazásnak köszönhetően a játék végére egy nagy képet alkotnak majd. A játék résztvevői között az eMagyarország Roadshow partnercégei által felkínált értékes nyereményeket - 7 darab személyi számítógépet egyéves szélessávú internetelőfizetéssel - sorsolunk ki minden régióban, melyeket a nyertesek szeptemberben egy nagyszabású díjátadón vehetnek át. Ugyanezen az eseményen rendezzük meg az Unoka-Nagyszülő informatikai verseny döntőjét is.

Kommunikációs kampány

Az eMagyarország Roadshow-t kommunikációs kampány kíséri. A hirdetések folyamatosan láthatók lesznek a Magyar Televízióban, számos online felületen, valamint a regionális rádiókban, televíziókban és lapokban.