Kiterjeszti Hotmail levelezőszolgáltatását a Microsoft

Milkovits Gábor, 2004. november 20. 21:11
A szoftveróriás bejelentette, hogy ezentúl négy európai országban, illetve Japánban helyi kiterjesztésű e-mail címeket használhatnak a Hotmail online levelezőszolgáltatás ügyfelei.
Eddig az összes Hotmail ügyfélnek @hotmail.com-ra végződő címet kellett használnia, rövidesen azonban a @hotmail.uk, vagy @hotmail.jp, stb. végződésű internetes címek is regisztrálhatók lesznek a brit, német, francia, olasz és japán felhasználók számára. Ezzel megnő a választható lehetőségek száma, hiszen sok korábban lefoglalt elnevezés újra elérhetővé válik a .com helyett országkódos végződéssel. A kérdés jelentősége különösen annak fényében érthető meg, ha figyelembe vesszük, hogy a Hotmail a világ legnagyobb táborral rendelkező online levelezőszolgáltatása, amelyet jelenleg mintegy 187 millió ember használ.

Szintén a fentiekhez kapcsolódik, hogy a Microsoft a közeljövőben 100 MB-ról 250 MB-ra szándékozik növelni a Hotmail felhasználók számára ingyenesen biztosított tárhelyet az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában. Az efölötti memóriáért továbbra is fizetni kell majd.