Verizon: 5 milliárd dolláros megbízás a Lucentnek

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 14. 09:04
A Verizon Wireless keddi bejelentése szerint 5 milliárd dollárt értékben adott megbízást a Lucent Technologies Inc.-nek szoftver és hálózati berendezések fejlesztésére és szolgáltatások elvégzésére, amelyek nagy sebességű internetszolgáltatása kiépítését segítik.
A Verizon Wireless - a Verizon Communications és a brit Vodafone közös vállalkozása - azt közölte, hogy a szerződés - amely egy 2001-ben született megállapodást vált fel - tartalmaz egy, még márciusban kötött, 525 millió dolláros megrendelést is.

A legnagyobb amerikai telefontársaság, a Verizon Communications Inc. első negyedévi gazdálkodásában a Verizon Wireless mobilszolgáltató növekedése ellensúlyozta a hagyományos, vezetékestelefon-üzlet visszaesését. A Verizon Wireless bevételei 21,2 százalékkal 6,2 milliárd dollárra növekedtek, előfizetőinek száma 1,4 millióval gyarapodott az első negyedben.

A Lucent Technologies Inc., amely a világ egyik vezető távközlési alkatrészgyártója, immár három egymást követő negyedet zárt nyereséggel a korábbi veszteégek után, és egész éves kilátásai is jók.