Unisys: ClearPath Plus Libra 500 moduláris nagyszámítógépek

Kovács Attila, 2004. április 1. 08:35
A Unisys Corporation március legvégén megjelentette legújabb moduláris nagyszámítógép-sorozatát, a ClearPath Plus Libra 500-at. A rendszer új mérési technológiára épülő "használat szerint fizetendő" (pay-for-use) üzleti modellt kínál, valamint a nyílt forráskódú J2EE- elérhetőségét, és ezzel az adatközpontok nagyobb rugalmasságát és átláthatóságát.
A ClearPathnak része a Unisys Sentinel termék- és szolgáltatás-felügyeleti sorozatának új kiegészítése, a Utilization Sentinel, amely az új "használat szerint fizetendő" üzleti modellhez kínál mérési, felügyeleti és jelentéskészítési funkciókat. A Utilization Sentinel használatával az ügyfelek választásuk szerint azonnal elérhetnek extra erőforrásokat, rendkívül pontosan mérhetik a teljes használatot, és csak kismértékben kell az igénybevétel szerint többet fizetniük az extra erőforrásokért. A "használat szerint fizetendő" üzleti modell 2004 végére lesz elérhető minden ClearPath terméken.

Az új ClearPath Plus 500 sorozat teljes J2EE-funkcionalitást biztosít majd a Unisys MCP operációs környezeteihez egy nagyobb, többéves kezdeményezés részeként. A nagyszámítógépes J2EE-t a JBoss készítette, és a Unisys biztosítja hozzá a globális támogatást. A nagyszámítógép egyesíti a J2EE-technológia és a Unisys gyors alkalmazásfejlesztési eszköze, az Enterprise Application Environment (EAE) továbbfejlesztéseit. Ez lehetővé teszi a J2EE, a .NET vagy a COBOL választását fejlesztési környezetként.

Llehetőség van a Unisys nagyszámítógépes MCP operációs rendszerét futtató szervermodul használatára - akár nagyszámítógépes processzorral, akár Intel Xeon processzorral -, vagy a Microsoft Windows Server 2003 Enterprise and Datacenter Editions változatát futtató szervermodul alkalmazására, Intel Xeon vagy Itanium 2 processzorokkal. A modulok szükség szerint adhatók hozzá a rendszerhez, vagy távolíthatók el, így az induló hardverbefektetések értéke fenntartható, és a járulékos befektetések kisebbek lehetnek, mint a teljes szerver lecserélésének költsége.

A három új ClearPath Plus Libra szerver a következőket tartalmazza:


A ClearPath Plus Libra 500 modellek már megvásárolhatók, áruk változattól és kiépítéstől függően 300 ezer dollár és több mint 18 milló dollár között mozog.