Astra kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Astra

Aszteroida Nap, 2019: globális közvetítés SES műholdakkal

Annak ellenére, hogy több millió aszteroida található a naprendszerünkben, csak kevesen tudják, hogy több tucat űrben keringő kisbolygó magyar nevet kapott. Az MTA sikeres kutatói és kutatópartnerei már 66 kisbolygót jegyeztek be, amelyeket híres magyar helységekről és személyekről neveztek el. Azt talán már többen tudják, hogy Dr. Brian May nem csak a Queen együttes világhírű gitárosa, hanem asztrofizikus is, és a június 30-án ünnepelt Aszteroida Nap egyik alapítója. Az idei esemény alkalmából a SES műhold-üzemeltető vállalat pár izgalmas globális és helyi érdekességet oszt meg a közönséggel az aszteroidákkal kapcsolatban, továbbá más közreműködőkkel együtt egy 24 órás Asteroid Day LIVE közvetítést sugároz az űrről és az aszteroidák naprendszerünkben betöltött szerepéről.

2019. június 27. 12:38

30 éves a lengyel műholdas televíziózás

Harminc évvel ezelőtt tűntek fel az első parabolaantennák az épületek homlokzatán Lengyelországban. A történelmi változások egyik előjele volt ez. Mindegyikük az égbolt egy pontja felé irányult, a keleti 19,2 fokos orbitális pozíció felé, ahonnan az ASTRA 1A műhold jeleit lehetett fogni. Ez a műholdas televíziózás kezdetét jelentette Lengyelországban.

2019. március 16. 09:39

Mi a közös JFK-ben, a Linkin Parkban és a Falcon 9-ben?

55 éve, hogy az első televíziós közvetítésre tervezett telekommunikációs műholdat felbocsájtották az űrbe, és a műholdas tévézés műfaja megszületett. 

2017. november 22. 08:53

Az ASTRA 5B műhold megkezdte működését

Az ASTRA 5B műhold ma (június 2.) sikeresen megkezdte működését a keleti 31,5° orbitális pozícióban, ahonnan Kelet-Közép-Európa, Oroszország és a Független Államok Közössége számára sugároz jelet. A műhold közvetlen műholdas, kábeles és digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásokat nyújt.

 

2014. június 2. 12:22

Növekszik az Astra lefedettsége

A SES ASTRA, a SES egyik leányvállalata bejelentette, hogy kiterjesztette technikai lefedettségét Európa-szerte és műholdas flottájával jelenleg mintegy 135 millió TV-vel rendelkező háztartásba ér el Európában és Észak-Afrikában, mely az összes előfizetés több mint felét jelenti e régiókban. A SES ASTRA Satellite Monitor nevű éves piackutatási tanulmánya, mely 35 országban vizsgálja a televíziós lefedettséget, az ASTRA folyamatos növekedését mutatja minden platformon és terjesztési módon a direkt műholdas vételtől kezdve (Direct-to-Home, DTH) a HD-n át az IPTV-ig (TV DSL-en keresztül). A tanulmány szerint az ASTRA továbbra is a legjelentősebb HD szolgáltató Európában.

Kulcsszavak: Astra műhold
2011. március 27. 14:26

A német háztartások kétharmada már műholdon keresztül fogja a digitális televíziós adást

A digitális televízióadással rendelkező több mint 15 millió német háztartás kétharmada már műholdon keresztül élvezi a tűéles képminőséget. 2007-ben a SES ASTRA 1,72 millióval növelte Németországban azon háztartások számát, melyekhez a vállalat műholdas-rendszerén keresztül jut el a digitális tv-adás. A SES ASTRA Magyarországon további partnereket keres szolgáltatásai bővítéséhez.

Kulcsszavak: televízió Astra műhold
2008. március 24. 11:07

Digitális átállás - szatellit reneszánsz

Tűéles digitális tv-programok, digitális műsorrögzítés, nagy felbontású HD TV csatornák, internetes videótovábbítás, interaktív kapcsolat a tévénéző és a televízió között: a futurisztikusnak hangzó lehetőségek nagy része már a magyar tévénézők számára is elérhető.

Kulcsszavak: Astra UPC televízió
2008. március 9. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

Két új programot hirdet az EIT Digital az innovatív digitális technológia világából érkező pályázóknak. A kezdeményezés célja a deep tech vállalkozások és termékek létrehozásának támogatása (Innovation Factory), valamint digitális technológiai oktatási programok létrehozásának ösztönzése (Entrepreneurial Academy). Az EIT Digital 2022 közös néven futó két programra május 12-ig lehet jelentkezni.

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

Több mint 3,8 százalékkal növelte globális árbevételét a Huawei Technologies 2020-ban az egy évvel korábbihoz képest. A vállalat auditált teljes árbevétele a tavalyi évben 136,7 milliárd dollár lett, nettó nyeresége pedig elérte a 9,9 milliárd dollárt, ami 3,2 százalékkal magasabb az előző évinél.

2021. március 31. 13:35