Érintőképernyős VAIO Ultrabook Windows 8-cal

forrás: Prím Online, 2012. október 27. 10:49

Megújult a Sony notebook kínálata. A legtöbb modell belső frissítést kapott, és a legújabb generációs Intel processzorokkal, valamint Windows 8 operációs rendszerrel kerül a boltokba. A VAIO T Ultrabook emellett érintőképernyővel és SSD meghajtóval is megerősödött.

A Windows 8 csempe felületének új kihasználási lehetőségeit jól illusztrálja a VAIO T Ultrabook, melynek érintőképernyőjén keresztül egyszerűen irányíthatjuk a számítógépet. Lapozhatunk a képek között, görgethetjük a weboldalakat és a dokumentumokat, áthúzhatunk és másik mappába ejthetünk fájlokat, vagy belenagyíthatunk a képernyő egyes részeibe – mindezt a képernyőn végzett ujjmozdulatokkal.



A Sony ultrabookja emellett egy 128 gigabájtos SSD (solid state drive) meghajtót kapott, ami még gyorsabbá teszi az operációs rendszer betöltését és a programok elindítását. A gép szíve egy legújabb generációs i5-ös Intel processzor (Intel Core i5-3317U), memóriából pedig 4 gigabájtnyi került bele.

A hordozhatóság a Sony esetében nem jár kompromisszumokkal, így az 1,66 kilogramm tömegű ultrabookon megtaláljuk a VGA, a HDMI és a hálózati csatlakozót, valamint egy SD kártya bemenetet, az akkumulátor 8 órás üzemideje pedig lehetővé teszi, hogy akár hosszabb találkozókra vagy előadásokra is töltő nélkül induljunk útnak.

A VAIO T Ultrabookot emellett erős magnézium és alumínium borítás védi, ami ellenállóvá teszi a gépet a legtöbb hétköznapi veszélyforrással, így például az 1-2 méterről történő leejtéssel szemben. Az ultrabook ajánlott fogyasztói ára bruttó 299 990 forint.

A VAIO T Ultrabook részletes specifikációjáért kattints ide!



A Sony ultrabookja mellett a többi VAIO modell is megújult. A Windows 8 Pro operációs rendszerrel érkező üzleti csúcsmodell (SVS1312R9E) 8 GB memóriát és Intel i5 processzort (Intel Core i5-3210M) kapott. A dedikált NVIDIA GeForce GT 640M LE GPU videókártya alkalmassá teszi a gépet akár a fotószerkesztési feladatok elvégzésére is.

Ennél is nagyobb teljesítményt nyújt a lifestyle sorozatba tartozó, 17,3 colos képernyővel felszerelt E modell (SVE1712V1EB), mely i7-es Intel processzort (Intel Core i7-3632QM), 6 GB memóriát és 2 gigabájtos ATI videókártyát (AMD Radeon HD 7650M) kapott.

A Sony összes notebookja HD felbontású, Exmor technológiára épült webkamerát kapott, mely még rossz fényviszonyok mellett is remek képet közvetít a videóbeszélgetések során.

Mindegyik modell USB 3 és Bluetooth 4 csatlakozási lehetőségekkel érkezik, illetve az egyik legpraktikusabb tulajdonságuk, hogy kikapcsolt állapotban is képesek mobiltelefon töltésére.

A VAIO notebookok emellett olyan prémium szolgáltatásokat tesznek elérhetővé, mint a gesztusokkal történő vezérlés (Gesture Control), amely lehetővé teszi az alkalmazások mozdulatokon keresztüli irányítását. A képek lapozásához vagy a weboldalak görgetéséhez elég a beépített kamera előtti kézmozdulat; egy egyszerű intéssel akár elindítható a Media Player vagy állítható a hangerő.
 

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50