ZTE Mimosa X – Adatátvitelből ötös

Farkas Norman, 2012. február 21. 12:47

Csak tegnap számoltunk be a kínai gyártó két, a Mobile World Congressen debütáló üdvöskéjéről, s máris hírt adhatunk egy újabb jövevényről. Az Android 4.0 ICS alapú ZTE Mimosa X-et olyan Nvidia hardverek teszik érdekessé, mint a Tegra 2 processzor, a GeForce grafikus gyorsító, vagy az Icera 450 HSPA+ modem.

A 4,3 hüvelykes, 540 x 960 (qHD) felbontású érintőképernyővel szerelt masina 4GB – microsSDHC kártyával bővíthető – belső tárhelyet, HD felvételek rögzítésére alkalmas, 5 megapixeles fő kamerát, két mikrofont, Dolby hangzást, A2DP-t támogató Bluetooth modult és DLNA képességet kapott. Ami igazán ütőssé teszi a középkategóriába szánt modellt, az a kiváló teljesítményt ígérő, kétmagos Tegra 2 processzor, a GeForce videóvezérlő, valamint az akár 21Mbps letöltési sebességgel és kevés energiafogyásztással kecsegtető Icera 450 HSPA+ modem. (Ez utóbbi egység jelenlétét egyébként annak köszönhetjük, hogy az Nvidia tavaly felvásárolta az Icera modemgyártó céget.) A kütyü számára elérhetőek lesznek a TegraZone szolgáltatásai is, s ez a kiváltság eddig csak a felső kategóriás mobilokat illette meg.

A ZTE Mimosa X a második félévben landolhat a piacon, ám várható áráról és megjelenésének helyéről egyelőre nincs információ. Számításaink szerint a jövő héten megszervezésre kerülő Mobile World Congressen többet megtudhatunk a készülékről.

Készülék hírek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ennek a mobilnak van a legjobb kamerája a DXOMARK szerint

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 09:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38