Videón a Corning jövőképe [Videó]

Farkas Norman, 2012. február 6. 18:06

Egy hat perces videóból tudhatjuk meg, hogy milyennek képzeli el a jövőt a népszerű Gorilla Glass alkotója, a Corning. Egy hasonló, rendkívül látványos felvétellel tavaly is előrukkolt a gyártó, de az idei „látomás” még annál is futurisztikusabbra sikerült.

A tavalyi felvétel a közeljövőt festi le, melyben a Corning mindentudó üvegfelületei az életünk szerves részét képezik.

Az idei videó szerint a Corning Glass rendkívül széles körben lesz alkalmazható, a tartalommegosztásra is felkészített eszközök például az orvostudományban és az oktatásban is kiemelt szerephez jutnak.

A felvételeken találkozunk olyan megoldásokkal is, amelyek valamilyen szinten már jelenünkben is léteznek, illetve közelednek afelé, hogy a felhasználó mindennapjainak részévé váljanak – például az érintéssel vezérelhető okosablak – ám többségük valószínűleg csak hosszú évek – vagy évtizedek – után manifesztálódhat.

Bár egy kissé mesebelinek tűnik a videók által közvetített jövő, szerintem minden érdeklődőnek érdemes megnéznie őket, mert már csak az is kellemes, hogy eljátszunk a gondolattal: hamarosan ilyen lesz a világ.

Kulcsszavak: Corning jövő videó

Hírek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átfogó kiberbiztonsággal rendelkező all-in-one router

A Zyxel Networks, a biztonságos, AI-alapú felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szállítója bejelentette az USG LITE 60AX – egy AX6000 WiFi 6 biztonsági router bevezetését. Az all-in-one routert kifejezetten kis- és középvállalkozások (SMB-k), távmunkában dolgozók és menedzselt szolgáltatók (MSP-k) számára tervezte a gyártó. 

2024. június 12. 17:07

Vasúti fémalkatrészektől a fenntartható háznyomtatásig a NEXT 3D konferencián

Ismét inspiráló alkalmazási gyakorlatokkal gazdagodtak a második budapesti NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia látogatói. A szakmai tudásmegosztásra fókuszáló program során két teremben 15 hazai szakember állt színpadra, hogy megosszák magas hozzáadott értékű 3D nyomtatási és 3D szkennelési eredményeiket a résztvevőkkel és egymással. Az egyik kiemelt téma a hazai fémnyomtatás volt.

2024. június 12. 15:10

Már lehet nevezni a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyére

Az akár tízezer USA-dolláros díjazású HUAWEI XMAGE Awards 2024 versenyre 2024. szeptember 15-ig várják a jelentkezéseket, akár hazánkból is. A pályázat célja, hogy ösztönözze a mobiltelefonos fotózást, támogatva a kreativitást és az egyedi nézőpontokat. 

2024. június 12. 13:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30