Az eFestival 2006 nyertesei

forrás Prim Online, 2006. november 22. 21:19
A Magyar Tartalomipari Szövetség (Matisz) szervezésében idén hatodik alkalommal megrendezett online- és multimédia-versenyre közel száz alkotást neveztek, a szakmai zsűri végül hat kategóriában választotta ki a legjobbakat. 
Az eLearning kategóriában a Pedellus Tankönyvkiadó Kft., az elektronikus kereskedelem kategóriában a Fotomarket Kft., a közérdekű információ szolgáltatás kategóriában a FlexPort Kft., a tematikus információs szakportálok közül pedig az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet honlapja nyerte el az első helyezést.

A magyar kulturális örökség digitális megőrzése/eTudomány kategóriában a győztes a Petőfi Irodalmi Múzeum, mindennapjaink informatikája témakörben a Média Online Bt. weboldal lett.

A zsűri különdíját a siketek jelbeszédét bemutató és oktató honlap, a Hallatlan Közhasznú Alapítvány műve kapta. Az eFestival életműdíjával idén Nyírő Andrásnak a multimédia- és internetes társadalom fejlesztéséért végzett úttörő munkáját ismerték el.

A Matisz az EMMAC tagjaként a most nyertes legjobbak közül választja ki azokat pályaműveket, amelyeket  az Európai Multimédia Fórum „Kiválóság a Multimédiában Díjára” (European Seal of Excellence), valamint a Wolrd Summit Awardra ajánl.

Marketingszempontból is kiemelkedő fontosságú, hogy e rangos nemzetközi fórumokon komoly elismerést, platina és arany díjakat, értékes helyezéseket nyertek el az elmúlt években a magyar cégek – a korábbi eFestivalok részvevői. 

Az eFestival 2006 nyertesei:

eLearning kategória:

I. helyezett: www.csodafa.hu (Pedellus Tankönyvkiadó Kft.)

II. helyezett: szerzoijog.sulinet.hu (Eduweb Multimédia Zrt.)   

III. helyezett: jelesnapok.neumann-haz.hu (Neumann Kht. Digitális Könyvtár Igazgatóság)

Elektronikus kereskedelem kategória:

I. helyezett: www.digitalmarket.hu (Fotomarket Kft.)

II. helyezett: fotexnet.hu (Fotexnet Kft.)

III. helyezett: www.netrisk.hu  (Netrisk.huElső Online Biztosítási Alkusz Kft.)

Közérdekű információ szolgáltatás:

I. helyezett: www.holtankoljak.hu (FlexPort Kft.)

II. helyezett: www.utvonalterv.hu (Topolisz)

III. helyezett: www.webforditas.hu (Morphologic)   

Tematikus információs szakportálok:

I. helyezett: www.dr.info.hu (Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet)

II. helyezett: jogiforum.hu (Jogászoknak Kft.)

III. helyezett: epiteszforum.hu (Építészfórum Kiadói Kft.)

A magyar kulturális örökség digitális megőrzése / eTudomány:

I. helyezett: www.pim.hu (Petőfi Irodalmi Múzeum)   

II. helyezett: www.szepmuveszti.hu (Mirai Interactive)

III. helyezett: www.nol.hu/infografika (Népszabadság Zrt.)

Mindennapjaink informatikája:

I. helyezett: www.edenkert.hu  (Média Online Bt.)   

II. helyezett: www.greenfo.hu (Környezetvédelmi Újságírók Társasága)   

III. helyezett: www.terasz.hu (Terasz Kiadó Kft.)

A Zsűri különdíja: www.hallatlan.hu (Hallatlan Közhasznú Alapítvány)

Életműdíj: Nyírő András (jelenleg a Ringier Publishing Europe, e-Média Szolgáltatások igazgatója) a multimédia- és internetes társadalom területén végzett úttörő munkájának elismeréséért.
Kulcsszavak: website verseny

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks gyors és megfizethető WiFi 7 opciót mutat be KKV-knak

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia alapú felhőalapú hálózati megoldások vezető szállítója, piacra dobta az NWA130BE – BE11000 WiFi 7 Triple-Radio NebulaFlex hozzáférési pontot (AP). Mivel a WiFi 7-támogatott eszközök 2024-ben válnak általánossá, az NWA130BE lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára, hogy páratlan hálózati sebességet, kapacitást és a lehető legjobb WiFi élményt élvezhessék. 

2024. március 6. 19:24

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Gigabit sebességű internetet ad a Vodafone a kisebb díjcsomag áráért

Nagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább 1 éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a Net L csomag áráért pedig Gigabit Net* csomagot ad a szolgáltató. A kedvezmény mindaddig érvényes, amíg az előfizető csomagot nem vált, vagy le nem mondja a szerződését.

2024. február 19. 11:29

Yettel: 89%-kal nőtt az adatforgalom az előző évi ünnepekhez képest

A korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89%-kal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakot vizsgálva. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8%-kal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor.

2024. január 3. 11:50

Újabb településeken válik elérhetővé a Vodafone gigabites internete

A közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltató 1 gigabit* sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató üzemeltetésében lévő vezetékes hálózatának 81%-án tapasztalhatják meg a Vodafone-ügyfelek az otthoni szórakozás élményét a nagykapacitású, szupergyors internettel és TV élménnyel.

2023. december 1. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50