Nagy értékű szoftverfelajánlás és új labor a BME-nek

forrás Prim Online, 2006. szeptember 20. 17:16
A Mentor Graphics ma bejelentette, hogy egy új, a cég által szponzorált elektronikai tervező laboratóriumot nyit meg a BME Villamosmérnöki Kar Elektronikus Eszközök Tanszékén. A felajánlás részeként a Mentor több mint 20 millió dollár értékű elektronikai tervező (EDA) szoftverekkel, illetve műszaki támogatással járul hozzá ahhoz, hogy a BME-n tanuló hallgatók a legfejlettebb tervező metodológiák területén szerezzenek mélyen alapozott szaktudást.
A hamarosan megnyíló labor áttörést jelenthet az egész iparág fejlődésének tekintetében, hiszen csakis a magasabb hozzáadott értéket képviselő tervező tevékenység biztosít valódi vonzerőt a külföldi befektetőknek, pótolva majd az egyre inkább keletre tolódó bérgyártást.

A Mentor Graphics  Higher Education Programjának (HEP) pártfogásával a BME laborja a tervek szerint az egész régió legkiválóbb mérnökeinek központjává válik. A szoftver-felajánláson túl a Mentor Graphics műszaki támogatást, oktatási anyagokat és ösztöndíjprogramot nyújt a BME-nek, amelyekkel korszerű analóg és vegyesjelű IC-tervező oktató- és kutató programokat indít el szeptembertől az egyetem. A Mentor Graphics átvállalja továbbá a kurzusok megtartásának és fejlesztésének kiadásait is, valamint hozzájárul a két labor eszközállományának fenntartási költségeihez.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05