Az Intel Conroe Core 2 Duo újabb részletei

Széll Zoltán, 2006. július 16. 16:12
Bár az Intel hivatalosan csak július 27-én jelenti be a következő generációs asztali processzort a Conroe kódnéven fejlesztett Core 2 Duo CPU-t, ma már minden részlete ismertté vált. Ezeket a technikai részleteket táblázat foglalja össze.

Intel Conroe Core 2 Duo és Pentium D lapkák jellemzői

Az Intel asztali Conroe Core 2 Duo processzor egyik legnagyobb versenytársa az AMD Athlon 64 X2 CPU. Az AMD lapkák 90 nm-es technológiával készülnek, területük 147 mm2 és 154 millió tranzisztort tartalmaznak.

Az Intel asztali Conroe lapkák legfontosabb jellemzői, a nagy teljesítmény, az alacsony energia-felvétel és a magas teljesítmény/W érték. Az Intel engedélyével - két héttel az új processzor hivatalos bejelentése előtt – a független tesztelők által nyilvánosságra hozott eredmények azt mutatják, hogy az asztali Conroe Core 2 Duo processzor nagyobb teljesítményű és mégis kevesebb energiát igényel, mint az AMD legerősebb – AMD Athlon 64 X2, Athlon FX - asztali lapkái.

Az Intel az alig egy hónapja bevezetett, az 1-2 processzoros szerverekhez fejlesztett Woodcrest Xeon DP (Core 2 Duo) lapkákkal elhódította a sebesség koronát az AMD hasonló kategóriájú Opteron 2xx processzoraitól. A független tesztelők által vizsgált Woodcrest Xeon DP lapkák a tesztek során maximum 20%-kal nagyobb teljesítményre voltak képesek, mint az AMD Opteron lapkák, amelyek ezt a teljesítményt közel 40%-kal alacsonyabb energia-fogyasztással érték el.

A hivatalosan július 27-én érkező Intel asztali Conroe Core 2 Duo lapkák a most nyilvánosságra hozott teljesítmény adatai szerint a lapkagyártó óriás itt is elhódította az AMD-től a leggyorsabb asztali lapkának járó képzeletbeli koronát. Az Intel következő generációs asztali lapkái a szerverlapkákhoz hasonlóan – tesztek fajtájától függően – maximum 20%-kal nagyobb teljesítményre képesek, közel 40%-kal alacsonyabb energia-felvétel mellett.

A tesztek azt mutatják, hogy jelenleg az Intel Core 2 Duo szerver- és asztali lapkái a legnagyobb versenytárs (AMD) hasonló kategóriájú lapkáinál nagyobb teljesítményt kínálnak alacsonyabb energia-felvétel mellett, ami a piacon vezető hatásfokot (teljesítmény/W) biztosít. Valószínűleg hasonló lesz a helyzet az augusztusban bevezetésre kerülő mobil Merom Core 2 Duo lapkák frontján is. Az Intel a vezető teljesítményű processzorok bevezetésétől azt várja, hogy minden szegmensben piacot hódíthat vissza legnagyobb versenytársától.

Kulcsszavak: processzor Intel

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC új, „három oldalon keret nélküli” üzleti monitorcsaládot mutat be

Az új 90-es sorozattal a monitor szakértő AOC bejelenti a Pro-line terméksorozat öt új monitorját. A 24 és 27 hüvelyk közötti méretű monitorok széles színtartományú, fejlett IPS-panelekkel rendelkeznek a vállalkozások és az igényes termelő-fogyasztók elvárásainak kielégítésére. 

2017. június 28. 09:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

AI-jaj, ez itt és most a robotok őskora!

2017. június 27. 19:27

Közterületet neveztek el a neves informatikusról, Jánosi Marcellről

2017. június 22. 10:22

Generációs ugrást hoz a technológiában az 5G Koalíció

2017. június 19. 15:16

Gyorsítja külföldi terjeszkedését a Codecool programozóiskola

2017. május 18. 11:11
cloudappsportal.com