Panasonic cserélhető objektíves digitális fényképezőgép: szeptembertől Magyarországon is

forrás Prim Online, 2006. június 21. 12:40
A Panasonic márkanevéről ismert Matsushita 2006. július 22-én kezdi meg az első cserélhető objektíves tükörreflexes (single-lens reflex - SLR) digitális fényképezőgépének, a DMC-L1-es modellnek árusítását.
A DMC-L1 kifejlesztésével a Panasonic célja egy olyan digitális SLR fényképezőgép megalkotása volt, amelyet kiemelkedő fotografikus képességei mellett élvezet használni.

A DMC-L1 alapkiszerelésben LEICA D VARIO-ELMARIT objektívvel van felszerelve, mely a kifejezetten digitális fényképezőgépekhez kifejlesztett MEGA O.I.S. optikai képstabilizátor rendszert is tartalmazza. Ami a képérzékelőt illeti, az L1-be a legújabb Live MOS szenzor került, amely a négyharmados szabványhoz igazodva 7,5 megapixeles felbontást és kiemelkedő képminőséget biztosít. A fényképezőgép rendelkezik teljes idejű Live View funkcióval is. Ez a funkció a Live MOS szenzorból származó kimeneti jel segítségével ugyanazt a képet jeleníti meg az LCD-kijelzőn, mint amit maga az érzékelő lát. A teljes idejű Live View funkcióval, és a DMC-L1 nagyméretű LCD-kijelzőjével a felhasználók újszerű módon, könnyedén és nagyobb pontossággal fényképezhetnek.

A DMC-L1 tartalmaz egy porvédő rendszert is, amely megoldást kínál a digitális SLR fényképezőgépek egyik legnagyobb problémájára, az elsősorban az objektívek cserélése során fellépő szenzorporosodásra.

A Panasonic a legmodernebb digitális technológiákat építette be új modelljébe, azonban megőrizte a filmet használó tükörreflexes fényképezőgépek klasszikus, mégis vonzó külső formai kialakítását, illetve azok kezelési érzését. A fényképezőgép tetején található zársebesség-szabályozó tárcsa, és a LEICA D VARIO-ELMARIT 14-50 mm/F2,8-3,5 objektíven található rekeszállító gyűrű segítségével a felhasználók könnyedén és intuitív módon állíthatják be a kívánt expozíciós értékeket. A régi távmérős fényképezőgépekre emlékeztető magnéziumötvözetből készült test, az alumíniumötvözetből készült objektívrésszel együtt nagyfokú szilárdságot és kiváló megjelenést biztosít a készülék számára.
Kulcsszavak: kamera Panasonic

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink


A SmugMug felvásárolja a Flickr-t

2018. április 21. 16:26

Elsőként Magyarországon - korlátlan nemzetközi hívások EU-s számokra a Vodafone-nál

2018. április 11. 15:03

Több mint 15 százalékkal nőtt a Huawei bevétele 2017-ben

2018. április 5. 11:10

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51
cloudappsportal.com