Első HotSpot szolgáltatás Vácon

Kovács Attila, 2005. december 7. 16:31
A váci Duna Presszóban, sajtótájékoztató keretében nyitotta meg a város első szélessávú HotSpot internetelérési szolgáltatását a helyi Duna Web Kft.
Ismeretes, hogy a HotSpotok elterjedésével Magyarországon is egyre több helyen juthatunk legtöbbször ingyenes szélessávú eléréshez, egyes nyilvános helyeken, például kávéházakban, mozikban, múzeumokban, üzletközpontokban stb. A nyilvános helyen működő vezeték nélküli ingyenes szélessávú internet elérést nyújtó HotSpot-ra bárki saját hordozható számítógépével kapcsolódhat.

A váci Duna Presszóban található első váci hotspotot az esemény díszvendége, Bóth János, a város polgármesetere adta át ünnepélyes keretek között, a sajtó jelenlétében. A HotSpot technikai hátterét a DunaWeb Kft., a Dunakanyar legnagyobb vezeték nélküli internetszolgáltatója a Vác Városi Kábeltelevízió Kft. hálózatán keresztül biztosítja.

Mostantól az internethez való csatlakozáshoz nem kell mást tenni, mint beülni a Duna Presszó kávéházba, bekapcsolni a saját WiFi (vezeték nélküli internet) csatlakozási lehetőséggel rendelkező notebookgépet vagy PDA-t, és kapcsolódni a kialakított nyilvános vezeték nélküli internethálózatra. A DunaWeb Kft. a Duna Presszóval közösen várja az internetezőket és kávéra, teára betérő vendégeket az ott megnyitott, ingyenesen elérhető vezeték nélküli internetszolgáltatással. Alapesetben 768 kbit/s letöltési, illetve 128 kbit/s feltöltési sebességl áll az internetezők rendelkezésre, egy időben kényelmesen húszan használhatják a HotSpotot.
Kulcsszavak: DunaWeb hotspot

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46