Miniatűr LCD kijelzők mobil eszközökbe

Tóth Kristóf, 2001. október 7. 20:10
A hordozható eszközök körében az elmúlt időszakban egyre nagyobb LCD kijelzőkkel lehetett találkozni. A CyberDisplay azonban könnyen megváltoztathatja ezt a trendet.
A mobiltelefon- illetve PDA-gyártók egyre nagyobb LCD kijelzőket építenek eszközeikbe. Mivel azonban a készülék mérete határt szab magának a kijelzőnek is, ez az irányvonal a jövőben már nem lesz követhető. A Massachusets-i központú Kopin azonban úgy döntött, megfordítja ezt az irányvonalat, és egyre kisebb kijelzők készítésre fog koncentrálni.

A társaság az elmúlt hetekben mutatta be azt a CyberDisplay nevezetű LCD kijelzőt, amely olyan kicsi, hogy a felhasználónak nagyító lencsén keresztül kell néznie a képét. Hogy miért jó ez? Nos, a CyberDisplay igen kis méretének köszönhetően rendkívül apró hordozható eszközök készítését teszi lehetővé, a nagyítólencse segítségével azonban meglepő képminőségre képes. A CEATEC 2001 Japan kiállításon bemutatott, 9 mm-es képátlójú kijelző 640 x 480-as felbontásra képes, kapható lesz azonban egy kisebb, 6 mm-es változat is, 320 x 240-es felbontással. Mivel a CyberDisplay méretei meglehetősen kicsik, a kijelző ráadásul még viszonylag olcsó is.

Az első CyberDisplay-alapú eszköz az Interactive Imaging Systems Icom elnevezésű, Windows CE-alapú PDA kéziszámítógépe lesz. A "személyi internetböngésző"-nek szánt eszköz a CyberDisplay kijelző, valamint a nagyítólencse segítségével VGA felbontású képet tár a felhasználó elé. A Kopin az Interactive Imaging Systems mellett több olyan óriáscéget is magamögött tudhat, mint például a japán Sharp Electronics.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05