Az LG 2024-es OLED evo termékei is bizonyítják a vállalat elkötelezettségét a fenntarthatóság mellett

Kütyü Magazin, 2024. április 25. 09:42

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

A Carbon Trust egy globális klímatanácsadó szervezet, amely egy termék teljes életciklusának – a gyártástól és a forgalmazástól a felhasználásig és az ártalmatlanításig – környezeti hatását értékelve azon dolgozik, hogy a világ elinduljon egy szén-dioxid-kibocsátás nélküli jövő felé. Az SGS tanúsítás az erőforrás-hatékonyságra és a veszélyes anyagok jelenlétére összpontosít, míg az Intertek a felhasznált újrahasznosított anyagok százalékos arányát méri. A szervezetek megközelítései különböző iparágakban támogatják a felelős fogyasztási gyakorlatokat, és világszerte hozzájárulnak a fenntarthatóság szélesebb körű céljához.

Az LG OLED tévék fő jellemzője, az önálló fénykibocsátású képpontokra épülő technológia jelentős figyelmet kap a szigorú fenntarthatósági értékelések során. Az LCD tévékkel ellentétben az LG OLED TV-k nem igényelnek háttérvilágítást, ami egyszerűbb szerkezetet és kevesebb szükséges alkatrészt jelent. Az LG 65 hüvelykes OLED evo például ultrakönnyű kompozit szálakból készül, így az azonos méretű képernyővel rendelkező LCD-televíziókhoz jellemzően használt műanyagnak mindössze 40 százalékát igényli, és a tömege is 20 százalékkal kisebb.

 

 

Az LG OLED tévék idei becsült értékesítése alapján az LG OLED tévékben felhasznált műanyag összmennyisége 2022 és 2024 között várhatóan 45 000 tonnával alacsonyabb lesz, mint az ugyanebben az időszakban értékesített LCD televízióké. A műanyagfelhasználás csökkenése évente körülbelül 234 000 tonna szén-dioxid-kibocsátás elkerülését eredményezi. Ez megfelelne egy Szöul területének egyharmadán, azaz körülbelül 31 000 focipálya méretű területen elterülő, 30 éves korú fenyőkből álló erdő által elnyelt szén-dioxid mennyiségének.

Az összes LG televízió, köztük az OLED tévék gyártása során felhasznált plasztik mintegy 20 százalékát újrahasznosított műanyagok teszi ki, amely évente körülbelül 4000 tonna újrahasznosított műanyaghulladéknak felel meg.

 

 

A környezetvédelmi tevékenységeken túlmenően az LG különböző ESG-kezdeményezéseit neves hazai és nemzetközi szervezetek ismerik el. Az LG 2023-ban már tizenkettedik éve szerepelt a Dow Jones Fenntarthatósági Világindexben (DJSI World). A DJSI World listájára a 2500 legnagyobb globális vállalat közül a legjobb tíz százalék kerül fel hosszú távú gazdasági, környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlatai alapján. Az, hogy az LG tizenkét egymást követő éve szerepel a rangos listán, jelentős elismerés, hiszen ezzel az LG az egyetlen dél-koreai vállalat, amely a szabadidős eszközök és termékek, valamint a szórakoztató elektronikai iparág kategóriáiban elérte ezt a teljesítményt.

_________________________

*Csak a Carbon Trust címkézési programjában részt vevő piacokon/régiókban értékesített, felsorolt termékekre vonatkozik.

**A tanúsítványt a 77/65/55 hüvelykes LG OLED evo G4 modellek kapták meg.

***A tanúsítványt a 97/83 hüvelykes LG OLED evo G4 modellek és az összes LG OLED evo C4 modell megkapta.

****A tanúsítványt minden LG OLED evo G4 és C4 modell megkapta.

*****A tanúsítványt minden LG OLED evo G4 és C4 modell megkapta

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55