Amerikai hírportál szerint a kínai hadsereg készül a kibernetikai hadviselésre

MTI Sajtóadatbank, 2013. augusztus 1. 08:01

A kínai hadsereg készül a kibernetikai hadviselésre, amely magába foglalja a műholdak elleni támadásokat, illetve katonai és polgári szakértők bevonását a "népi" jelzővel ellátott digitális háborúba - írta egy kínai védelmi jelentést idézve a The Washington Free Beacon elnevezésű amerikai hírportál.

A kínai számítógépes és távközlési hadviselés terveivel kapcsolatos új részletekre a sanghaji védelmi kutatóintézet négy mérnöke által készített jelentésből derült fény, amelyet egy amerikai védelmi illetékes szerint a minap köröztettek amerikai katonai és hírszerzési körökben.
 

"A kibertechnológia fejlődik tovább, és a kiberháború csöndesen megkezdődött" - áll a jelentésben, amely szerint a kínai hadsereg korszerűsítése szempontjából létfontosságú, hogy képes legyen kiberháborút folytatni az űrben is.
 

"A kiberhadviselés nem korlátozódik katonákra. Mindenki, aki különleges tudással vagy képességekkel rendelkezik az informatikai rendszerek működtetésében, részt vehet a kiberhadviselésben, amely valóban népi háborúnak mondható" - áll a jelentésben, amelyben az utóbbi kifejezés a néhai Mao Ce-tung vezette lázadásra használt frázisra utal.

 

 

A tanulmány összekapcsolja a kínai űrháborús fejlesztési programokat a számítástechnikai és távközlési hadviselésben rejlő képességekkel. Mindkét programra Pekingben olyan ütőkártyaként tekintenek, amelynek révén a katonailag gyöngébb Kína egy konfliktus esetén legyőzhetné az erősebb Egyesült Államokat.
 

"A kiberhadviselés olyan része a háborúnak, amely hasznosítja az űrtechnológiát, egyesíti a kibertechnológiával, és ellenőrzése alatt tartja a kiberteret" - olvasható a jelentésben, amely szerint mivel az informatikai és távközlési rendszerek működtetése műholdakra épül, "az űr bizonyosan a fő terepe lesz a kiberhadviselésnek".

Kulcsszavak: kiberháború Kína

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 20:26

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

2500 oldalnyi Google dokumentum, köztük rengeteg rangsorolási szignál szivárgott ki!

Mintegy 2500 oldalnyi Google dokumentum került nyilvánosságra, melyekben rengeteg rangsorolásra vonatkozó konkrét információi is megtalálható. Sose volt hasonló adatszivárgás a Google-nál. Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője mutatja a részleteket.

2024. május 29. 16:00

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52