700 lumenes, ultrafényes, Eco-LED fényforrású ASUS B1M projektor

forrás: Prím Online, 2013. április 8. 09:58

Az ASUS ma bejelentette B1M jelű, hordozható, ultrafényes, vezeték nélküli LED-es projektor megjelenését. Az eszköz az ASUS Wi-Fi Projection technológia használatával lehetővé teszi, hogy használója vezetékek nélkül tarthasson előadást vagy vetíthessen videókat. A professzionális használatra tervezett B1M egy rövid vetítési távolságú projektor, amely olyan helytakarékos és könnyű, hogy kényelmesen elfér egy aktatáskában vagy hátizsákban. A B1M nagy, 700 lumen fényerejű, mégis alacsony üzemi hőmérsékletű Eco-LED fényforrást használ, így gyakorlatilag azonnal be- és kikapcsolható, és a hosszú élettartam miatt a hosszabb időre vetített összköltség is lényegesen alacsonyabb.

Kompakt, hordozható Wi-Fi projektor – semmi szükség vezetékekre


Az ASUS B1M ultrafényes, vezeték nélküli LED-es projektor mindössze 900 g súlyú, és az asztalon nem foglal el több helyet, mint egy DVD-lemez tokja, így kényelmesen hordozható és a legkisebb tárgyalókban is használható. A B1M tovább csökkenti a terheket azzal, hogy az ASUS noteszgépek hálózati adapterét is használni tudja (a legalább 65 watt teljesítményűeket), így nem kell külön tápegységet cipelni, ha a noteszgép egyébként fel van töltve.


Az ASUS B1M-ben egy kis Wi-Fi adapter is található a notesz PC-k, illetve az Android- és iOS-készülékek közvetlen, vezeték nélküli csatlakoztatásához. Nem kell tehát külön videokábelt vinni csak a bemutatók miatt; illetve a PPT-, dokumentum- és multimédia-fájlok a szoba bármely pontjából vezeték nélkül megjeleníthetők a B1M-en. Az Androidos és iOS-készülékek vezeték nélküli távirányítóként is használhatók az előadások során, vagy akár valós időben megjegyzések fűzhetők velük az egyes diákhoz.



Tartós, alacsony üzemi hőmérsékletű LED-es fényforrás


Az ASUS B1M-ben egy higanymentes, 30 ezer óra élettartamú Eco-LED fényforrás található a karbantartási és lámpacsere-költségek csökkentése érdekében. A 700 lumen fényerő és a továbbfejlesztett DLP® vetítési technológia eredményeképpen a B1M kiváló képet tud vetíteni 100%-os NTSC színtelítettséggel, éles, 1280 x 800 képpontos (WXGA) felbontással.


A rövid vetítési távolságú lencsék a vászontól mindössze egy méterről akár 51 hüvelyk (130 cm) átmérőjű képet képesek vetíteni, így a B1M ideális kis térben történő előadásokhoz, ahol egyébként csak a noteszgép kis képernyőjét lehetne nézni.


Az Eco-LED fényforrás alacsony üzemi hőmérsékletének köszönhetően a B1M bemelegedési és lehűlési ideje rövid: akár öt másodperc alatt használatba vehető, illetve azonnal kikapcsolható és elcsomagolható. A kétféle magasságra állítható, lehajtható lábakkal a B1M gyorsabban üzembe helyezhető, mint más, csavaros lábú projektorok; az automatikus trapéztorzítás-korrekció pedig automatikusan beállítja a projektort, hogy szabályos téglalap alakú képet vetítsen.



Rugalmas videobemenetek és kiváló minőségű hangszórók


A sokféle videobemeneti csatlakozó azt jelenti, hogy az ASUS B1M a vetítéshez a bemeneti források nagy választékát képes használni; az USB-csatlakozó és az SD-kártyahely pedig lehetővé teszi a vetítést közvetlenül a pendrive-ról vagy memóriakártyáról. Mivel a népszerűbb fájlformátumokat, mint a Microsoft Office dokumentumok és PDF, a B1M saját maga is képes kezelni, akár noteszgépre vagy kézi készülékre sincs szükség a használatához. A beépített kétwattos, az ASUS SonicMaster audiotechnológiájával feljavított sztereo hangszórópár erős és tiszta hangot biztosít külön külső hangszórók nélkül is.

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK


Az ASUS B1M ultrafényes, vezeték nélküli LED-es projektor hazai megjelenése nyár elején várható.

Kulcsszavak: projektor Asus

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50