Az abas Web Interface-t még a konkurencia is díjazta

Angela Merkel az első érdeklődők között

forrás: Prím Online, 2013. március 19. 12:18

A szervezők mellett Angela Merkel kancellár is a vállalatirányítási rendszerekre fókuszált a CeBIT-en. A német kancellár az elsők között látogatta meg a digitális világ Hannoverben megrendezett első számú show-ján az ERP Area-t, ahol az ABAS AG jelentős érdeklődést keltve mutatta be abas Web Interface technológiáját. A felhasználók életét megkönnyítő alkalmazást az abas Business Software 2014 elején piacra kerülő verziójában alkalmazza először élesben a versenytársait ezzel jelentősen megelőző német ERP-fejlesztő cég.

– Nem véletlenül lett ”Shareconomy” az idei CeBIT kulcsszava: a digitális világ elsőszámú show-ja idén a tudás, az erőforrások és a tapasztalatok megosztására fókuszált. A vásáron minden a mobilitásról szólt – mondja Hoffer István, az abas kizárólagos magyarországi forgalmazó partnere, az InterJNet Kft. ügyvezetője, a hannoveri kiállításról hazaérve.


– A CeBIT néhány év alatt jelentős változáson ment át: ma már nem az új technológiák bemutatásán van a hangsúly. Ennek oka, hogy a fejlesztés felgyorsulása miatt minden újdonságot azonnal piacra kell dobni, nincs idő fél évet várni a következő vásárig – mondja a magyar szakember, aki ennek ellenére az abas Business Software esetében több mint 300 új fejlesztésről számolt be.


A legjelentősebb ezek közül az abas Web Interface, mellyel még egy vállalatirányítási rendszert korábban soha nem látott átlagos felhasználó is könnyedén elboldogul az abas ERP felhasználói felületén. A CeBIT-en bemutatott új alkalmazás nem csak a felhasználókat, hanem a konkurenciát is az ABAS standjához vonzotta – a visszajelzésekből egyértelműen lemérhető volt, hogy az ABAS AG jelentős versenyelőnyre tett szert a piacon a konkurenseknél jelenleg még nem létező fejlesztésével.


A nemzetköziségre fókuszáló, és a világ minden tájáról érkező abas forgalmazó partnereket felvonultató ABAS AG a vásáron jól demonstrálta, milyen jól alkalmazkodik a 27 nyelven működő, de mindenhol azonos módszertan alapján bevezetett szoftver a változó igényekhez, megfelelve a „shareconomy”, a tudásmegosztáson alapuló gazdaság filozófiájához.


A felhasználók mobilitási igényének megfelelve az abas az idei CeBIT-en többek között kiemelten kezelte az abas Mobile alkalmazást, mellyel az abas ERP platformfüggetlenül, az irodai PC-k és laptopok mellett okostelefonokról, tabletekről is bárhonnan kényelmesen elérhető az interneten keresztül.


A mobilitás iránti igény mellett az ABAS AG fejlesztéseit a felhasználói kör és a felhasználás módjának jelentős változása is irányítja. A szakemberek figyelembe vették, hogy az elmúlt években felnőtt egy olyan számítógép- és mobiltelefon-használó generáció, amely másképp viszonyul az informatikai eszközökhöz, és üzleti felhasználóként is természetes elvárás számára, hogy a vállalatirányítási rendszerek ne csak hatékonyak, hanem gyorsan és egyszerűen használhatóak legyenek. Ez inspirálta a fejlesztőket arra, hogy szakítva a hagyományokkal teljesen új irányokat keressenek és megalkossák a sikeresen bemutatkozó abas Web Interface alkalmazást.


A siker amúgy az abas stand látogatottságában is mérhető volt, a nyitó napot követően ugyanis a stand látogatottsága hirtelen 20%-kal emelkedett a kíváncsi vásározóknak köszönhetően. Hannoverben a CeBIT ideje alatt természetesen minden a vásárról szól, és bár a látogatók száma a válság hatására néhány éve jelentősen csökkent, és még mindig nem érte el a korábbi szintet, a több százezer vendégnek köszönhetően (idén több mint 120 országból mintegy 285.000 látogató volt kíváncsi a CeBIT-re) január után a városban szállást és vásári belépőt szerezni már igazi kihívásnak számít.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36