A Neostratus felhőszolgáltatói központot hoz létre a közel-keleten

forrás: Prím Online, 2013. március 19. 07:53

A 4,5 éves európai üzleti múlttal rendelkező volt CE On-Demand, most Neostratus, a közel-keleti és afrikai régióban terjeszkedik tovább, kihasználva a térség adta üzleti lehetőségeket és a felhőszolgáltatások iránti megnövekedett keresletet.

A Közel-Keleten jelenleg több, mint 12 millió kis- és közepes méretű vállalkozás működik, amelyek sikeressége jelentős mértékben függ az általuk használt információs technológia fejlettségétől. Mindezen adottságok olyan piaci helyzetet teremtenek, ahol a távközlési cégek és rendszerintegrátorok – a Neostratus elsődleges célcsoportjai – jelentős helyzetelőnyre tehetnek szert a rugalmasan igénybe vehető, költséghatékony és innovatív felhőszolgáltatások értékesítésével.


A Neostratus egy helyi távközlési céggel, az Orixcommal kötött stratégiai együttműködés keretében Dubaiban hozza létre felhőszolgáltatói központját, hogy onnan szolgálja ki a Közel-Keletről érkező megrendeléseket. A helyi szolgáltatásnak köszönhetően a viszonteladó partnerek sajátmárkás szolgáltatásként tudják majd kínálni az Iaas és Saas szolgáltatásokat, a régióból hosztolva, megszokott márkanevek alatt.


A térségre a jól kiépített de kihasználatlan technológiai infrastruktúra és a fejlődő vállalkozói szellem jellemző. A Neostratus által nyújtott testreszabott felhőszolgáltatások és gyors piacraviteli modellek a feltételezések és pozitív piaci visszajelzések szerint vonzó üzleti modellt jelentenek majd a távközlési cégeknek és rendszerintegrátoroknak egyaránt.


A térség ICT érettségét vizsgáló Pyramid Research adatai alapján csak a felhő-alapú email szolgáltatás évi 400 millió dolláros piacot jelent. Ugyanakkor a felmérés azt is kiemeli, hogy a felhőszolgáltatások elterjedésének legnagyobb gátja a szakértelemhiány lesz a közel-keleti KKV-k körében.


Soós Tamás, a Neostratus vezérigazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: “A Közel-Keleten rendkívül fókuszált gazdasági fejlődés tapasztalható: az ambíciózus kis- és középvállalkozói réteg nagyon fogékony az integrált felhőszolgáltatások iránt. Rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptunk a térségben működő távközlési cégektől, az Arab Emirátusoktól kezdve Ománon, Bahrainen, Kuwaiton át Szaúd-Arábiáig. Nemcsak a termékportfóliónkat tartják érdekesnek, hanem azt a kiegészítő szolgáltatásunkat is, amellyel a szolgáltatás piacra vitelét segítjük partnereink saját ügyfelei körében. Bízunk benne, hogy a terjeszkedéssel nem csak mi érünk el kereskedelmi sikert, de egyben a térség informatikai fejlődéséhez is hozzájárulunk.”
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36