Hadat üzent az Anonymous a horvát bankoknak

MTI Sajtóadatbank, 2012. december 19. 09:13

Hadat üzent az Anonymous nemzetközi hackercsoport a horvát bankoknak, elsőként a Karlovacka banka pénzintézetet vette célba - jelentette a helyi tömegtájékoztatás.

A hackerek nem "döntötték be" a bank honlapját, de üzenetet hagytak rajta, így jelezve, hogy bármikor beléphetnek a netbank-alkalmazásokat is lehetővé tévő rendszerbe. "Mi vagyunk az Anonymous. Mi vagyunk a légió. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Várjatok bennünket" - írták az üzenetben a számítógépes támadók. "Eleget loptatok a néptől" - állt a már közismert jelmondatok mellett a rövid üzenetben, amelyben a hackercsoport a többi horvátországi banknak is előrejelezte "látogatását".
 

A csoport az internetes támadásról nem sokkal éjfél után a www.lupiga.com portál szerkesztőségét értesítette e-mailben. A portál munkatársai a hír mellett azt is közölték, hogy nem tudják, miért éppen rájuk esett a választás. Az Anonymous az idén már több horvát honlapot támadott meg, a többi között Ivo Josipovic horvát köztársasági elnökét, valamint a külügyminisztérium, a püspöki kar, de a spliti Hajduk sportklub szurkolóközösségének, a Torcidának az internetes oldalát is.

Kulcsszavak: hacker bank security

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Protechtor Future Summit: Az AI exponenciálisan fejlődik, amire az emberi agy egyszerűen nincs felkészülve

Két borzasztóan aktuális és forró témáról beszélgettek neves és elismert hazai gondolkodók a Protechtor Future Summit üzleti és tech vezetőknek szóló inspirációs eseménysorozat tavaszi alkalmán. A mások mellett Király Júlia, Dr. Oszkó Péter vagy Dr. Tilesch György MI-szakértő nevével fémjelzett panelbeszélgetéseken a szakértők egyrészt a mesterséges intelligencia társadalmi igazságoságra és kultúrára gyakorolt hatását, másrészt az örök élet és a biológiai óra visszafordíthatóságának kérdését vizsgálták.

2024. május 15. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38