Kenyai indulás: A Sixt Afrikában is erősít

forrás Prim Online, 2012. május 2. 09:18

A Sixt az afrikai kontinensen is újabb és újabb pontokon kínálja autókölcsönzési szolgáltatásait, mostantól kezdődően már Kenyában is várja az utazókat a klasszikus egynapos kirándulásra történő bérléstől akár a több hetes barangolásosra igénybevett rent a car szolgáltatásokig.

Kenya a tizenharmadik ország Afrikában, ahol a Sixt már jelen van, eddig Angola, Egyiptom, Líbia, Madagaszkár, Marokkó, Mozambik, Nigéria, Dél-Afrikai Köztársaság, Szudán, Tanzánia és Tunézia szerepelt a kínálati palettán. A következő állomás – rövidesen – Elefántcsontpart lesz.

Az első kenyai Sixt iroda a Nairobi nemzetközi repülőtéren nyílt meg, amely az ország legfontosabb utazási csomópontja, a második iroda rövid időn belül megkezdi működését a Mombasa reptéren is, amely a második legfontosabb város Kenya turizmusa szempontjából.

„A magyar utazók akár a http://www.sixt.hu oldalról kiindulva is kiválaszthatják azt a kocsit, amit majd a kenyai repülőtéren fel szeretnének venni” – tudtuk meg Dévai Gábortól, a Sixt magyarországi képviseletének vezetőjétől, majd hozzátette: „A kenyai irodai 30 Hyundai és Toyota típusú gépjárművel indul, később az igények függvényében bővül.”

Tanzánia és Kenya a legfontosabb turista célpontok Kelet-Afrikában, a látogatók száma évről évre jelentősen nő. A Sixt kölcsönzési szolgáltatásai segítségével a turisták a saját tempójukban fedezhetik fel az ország számos nemzeti parkját. Az országon belül a Travel Associates Limited cég a franchise partner, amely több mint 10 év tapasztalattal rendelkezik az autóbérlés piacán.
 

Kulcsszavak: autószolg Sixt

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két versenyautóhoz szállít motort és hibrid hajtást is fejleszt a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

Mérföldkőhöz érkezett idén a SZEngine Team: egyrészt két Formula Student-versenycsapat autójában is győri szív „dobog” majd, másrészt most először nyit a gárda a hibrid hajtások irányába, olyannyira, hogy ősszel már tesztelik is az innovatív technológiát. A Széchenyi-egyetem motorfejlesztő hallgatói csapata a versenyek előtti szokásos rollout eseményén leplezte le elkészült fejlesztéseit.

2024. június 8. 15:08

Az LG fejlett autós platformjával érkezik a Kia legújabb elektromos járműve

A Kia Corporation (Kia) legújabb, teljesen elektromos SUV-jába is beépítik az LG Electronics (LG) webOS által támogatott, csúcstechnológiát képviselő autós tartalomplatformját (Automotive Content Platform, ACP). Ezzel a nemrégiben bemutatott Kia EV3 az első olyan elektromos jármű, ami megkapta az LG ACP-jét. Az LG autós szórakoztató platformja először tavaly, a Hyundai Motor Group (Hyundai) Genesis GV80 és GV80 Coupe modelljeiben debütált.

2024. június 8. 12:53

Airbnb helyett autóbérlés: pénzkereseti lehetőségek az autóddal

A használtautó-piac évek óta nehéz helyzetben van, a használt gépjárművek egyre drágábbak, ráadásul csökken a választék belőlük és nő a várakozási idő rájuk. Az új gépjárművek, különösen az elektromos autók vásárlásakor pedig pár év alatt többmilliós értékcsökkenéssel kell számolniuk a vevőknek. Érthető, hogy élénkül a kereslet a bérautók iránt. 

2024. június 3. 11:33

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

A fejletlen töltési infrastruktúra lassítja az autóipar elektromos átállását

Sikeres évet zárt a MAGE és a hazai járműipar. Az elmúlt évben a MAGE intenzíven tartotta a kapcsolatot az Európai Autógyártók Szövetségével (ACEA). Ma már az európai szövetséggel egyetértésben az a vélemény, hogy az autóipari vállalatok dekarbonizációs elkötelezettsége mellett, minden tagországi szövetségnek lobbiznia kell, hogy kormányaik támogassák az átállást segítő feltételek biztosítását az EU-ban. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elvárások teljesítéséhez szükség van egy európai szintű egységes töltési infrastruktúra kiépítésére. Interjú Krisztián Róberttel, a MAGE elnökével.

2024. május 28. 20:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37