Magyar szoftver Európa legígéretesebb start-upjai között

forrás Prim Online, 2011. szeptember 16. 08:45

Nemzetközi versenyeken mérkőzik meg Európa legígéretesebbnek ítélt start-up vállalkozásaival a hazai fejlesztésű Mixgar. A berlini székhelyű, HackFwd inkubátorház versenye után, Bécsben, majd Kijevben is bemutatkozik a zenehallgatást forradalmasító szoftver. A magyar csapat a tőkeszerzésen túl lehetőséget kap, hogy a világ élvonalbeli szakembereivel konzultáljon. A berlini eseményen meghívást kaptak Werner Vogels-szel, az Amazon technológiai igazgatójával szervezett VIP találkozóra is.

E héten pénteken érkezik Berlinbe a Mixgar fejlesztő csapata, hogy Európa 12 válogatott start-upjával mérettesse meg magát a HackFwd versenyén. A rendezvény célja, hogy kiválasszák a legnagyobb üzleti potenciállal bíró kezdeti vállalakozást. Köszönhetően a HackFwd támogató szakértelmének, a „kiválasztottak” a program végén nagytőke bevonására kész vállalakozásként törhetnek be az IT piacra.

A tény, hogy egy nemzetközi versenyen beválogattak minket a 12 legjobb startup közé, megerősít minket abban, hogy termékünk a nyugat-európai piac igényeinek kiszolgálására is alkalmas – nyilatkozta Huszár Gerzson, a Mixgar vezetője. A Mixgart fejlesztő Digital Natives célja, hogy a tőkével fedezze szakembereinek költségét és így dedikált csapattal, önálló vállalkozásban fejlessze tovább a terméket. A sorsfordító prezentációról, a szakértőkkel való találkozókról és  a két napos rendezvényről a fejlesztők folyamatosan tudósítanak a Twitteren (@Mixgar) , illetve a Mixgar oldalán.

A berlini megmérettetést újabb kihívás követi. A Bécsben megrendezendő Startup Week 2011-en (2011. 10. 3-7.) 50 kiválasztott termékfejlesztés mutatkozhat be. A konferencia negyedik, TechCrunch Napján kihirdetik a tíz finalistát, akik olyan kockázati tőkebefektetők és üzleti angyalok előtt prezentálhatják terméküket, mint az USA-ban élő média befektető és tanácsadó Várdy Zoltán, Hild Imre vagy a Skype és a Last.fm korábbi befektetői.

A bécsihez hasonló, befektetési célú konferenciára hívták versenyre az európai start-upokat Kijevbe is. Az Investors Day CEE-n (2011. október 25-26.) több ezer jelentkező közül 150 kap lehetőséget, hogy a „startup-ok utcáján” mutatkozzon be innovációjával a szakmai közönségnek, majd 50 prezentálhatja termékét a kockázati tőkebefektetők szűk körének. A szervezők az ötlet, a szakértelem és tőke találkozóhelyeként aposztrofálják az eseményt. 2010-ben 15 milliárd dollár összértékű tőke képviselte magát a rendezvényen, és az idei konferencia is hasonló léptékű befektetőket csábított Ukrajnába; részvevők listájára már feliratkozott az Intel Capital (USA) és a Mangrove (Európa).

 

Mi is az a Mixgar?

http://kutyu.hu/cikk/86609/

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50