Egymás ellen fordultak a hackerek - Eljutni a "dox'd"-ig (2. rész)

MTI Sajtóadatbank, 2011. augusztus 24. 11:30

A Lulz Securityről belülről is jelentek meg információk: a csoport egyik, m_nerva nevű tagja néhány chat tartalmát szivárogtatta ki a média számára. Megtorlásként a csoport m_nerva személyes adatait publikálta, beleértve ohiói lakcímét is. Nemrégiben az FBI le is csapott a megadott címre, de a helyi média szerint nem történt őrizetbe vétel.

Egy, a BBC online oldalának adott interjúban a LulzSec magát Whirlpoolnak nevező szóvivője a következőket mondta a csoport ellenfeleiről: "Megpróbálnak fogást találni rajtunk, de mi kiröhögjük őket. Ettől idegesek lesznek, és rosszindulatú megjegyzéseket tesznek, ezeken megint csak nevetünk."

Közben a Web Ninjas, akik LulzSec Exposed néven indítottak blogot, egyértelművé tették szándékaikat. "A LulzSec lehető legjobb doxingjára törekedtünk, és addig csináljuk, amíg rács mögött nem látjuk őket" - szögezték le.

A jelek szerint Topiary barátai sem hajóztak el örökre az északi széllel. A feloszlás bejelentése után a LulzSec beolvadt egy átfogó mozgalomba, az AntiSecbe, amely elvileg több ezer hackert tudhat a maga oldalán, beleértve azokat, akik az Anonymoushoz kapcsolódnak.
   
A háborúskodás mint művészeti ág
   
A biztonsági cégek és a kormányzati szervek már régóta támaszkodnak aktív vagy visszavonult hackerekre a számítógépes bűnözés elleni küzdelemben.

Új elemként jelenik meg ugyanakkor ebben a harcban, hogy a kormányzati célpontok ellen intézett támadásokat követően megnövekedett azoknak a hazafias, feltehetően amerikai hackereknek a kicsi, de annál hangosabb frakciója, akik saját társaik ellen fordultak - értékelte a kialakult helyzetet Gabriella Coleman, a New York-i Egyetem adjunktusa, aki könyvében az Anonymous csoport tevékenységét kutatja.

Ezek a látványos harcok egyre inkább a nagyközönség szeme előtt zajlanak, részben az olyan platformoknak köszönhetően, mint amilyen a Twitter.

"Maga a háborúskodás is művészeti formává vált" - fogalmazott Coleman, majd hozzátette: "Azt állítják, hogy nem lehet megtalálni őket. És annál nagyobb dicsőség, ha ez mégis sikerül."

Kulcsszavak: hacker

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Újabb díjat nyertek a Zyxel tűzfalmegoldásai

A valós felhasználói tapasztalatokon alapuló kutatás kiemeli a Zyxel Networks termékeinek felhasználóbarát kezelhetőségét, megbízhatóságát és funkcionalitását, amelyek kis- és középvállalati áron nyújtanak nagyvállalati teljesítményt. 

2024. május 31. 16:57

Nagy teljesítményű, ultragyors gaming monitor

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája –  büszkén mutatja be az AOC GAMING 27G2ZN3/BK modellt, egy olyan élvonalbeli monitort, amely az esport-szintű teljesítményt példa nélküli megfizethetőséggel ötvözi. 

2024. május 31. 11:40

A Sandberg komolyan gondolja a gaminget!

Manapság a perifériamárkák jelentős része igen nagy hangsúlyt fektet az esport felszerelések fejlesztésére. Így tesz a Sandberg is, arra törekedve, hogy az EsportsEquipment sorozat a remek árú és magas minőségű gaming termékeiről legyen ismert. A vállalat erre a filozófiára erősít rá Stealth Gamer billentyűzetével és legújabb BossBlaster gaming headsetével is.

2024. május 30. 09:49

Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 20:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52