Samsung új Series 3 noteszgép-sorozat fiataloknak

Széll Zoltán, 2011. július 7. 10:52

A Samsung Electronics hamarosan hazánkban is bemutatja legújabb noteszgépcsaládját, a Series 3-at. A Series 3 300V tagjai a legújabb, második generációs Intel Core i5/i3 processzorokkal, előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel és a legújabb NVIDIA GeForce videokártyával érkeznek.

 A modern, elsősorban fiataloknak szánt noteszgépek képernyőkeretének vastagsága a korábbi modellekéhez képest 55-60 százalékkal csökkent, valamint az új készülékek elődeiknél könnyebbek is. A sorozat Magyarországon a fekete mellett narancssárga, továbbá ezüst és kék szszínekben is elérhető lesz.

 A Series 3 egyedi kialakítása kiemelkedő teljesítménnyel párosul. A stílusos és elegáns megjelenésű „island” billentyűzeten a billentyűk optimális távolságra kerültek egymástól, hogy még egyszerűbbé és kényelmesebbé váljon a gépelés. A Samsung tesztjei bizonyítják a klaviatúra tartósságát: akár 10 millió leütést, azaz 6 évnyi használatot is gond nélkül elviseknek a billentyűk.

 A Samsung különleges „Fast Start” technológiájának köszönhetően a Series 3 300V számítógépek esetében nincs több fölösleges várakozás, hiszen az azonnali bekapcsolás funkcióval másodpercek alatt életre kelthető a készülék. A hibrid alvó mód egyesíti magában a gyors rendszerindítást a hibernálás stabilitásával, így nem kell hosszan várni az indulásra.

 A noteszgép második generációs Intel Core i5/i3 processzora révén bekapcsolt állapotban is villámgyorsan reagál a parancsokra, legyen szó böngészésről, dokumentum-szerkesztésről vagy zenehallgatásról. Ehhez hozzájárul az NVIDIA GeForce videokártya teljesítménye, amely kiválóan alkalmassá teszi az eszközt jétékok futtatására, videozásra vagy képszerkesztésre.

 A Series 3 noteszgépeinek matt kijelzője jó olvashatóságot garantál még napos időben is, így a sorozat kiválóan alkalmas akár kültéri munkákhoz is.

 A 300V nagy teljesítményű akkumulátoraival akár 7 (4400 mAh) órán keresztül használható a számítógép egyetlen feltöltéssel, így a felhasználó nem függ többé a legközelebbi konnektortól sem, ha hosszú órákon át szeretné kihasználni gépe képességeit. A Samsung „Power Plus” intelligens töltési eljárásnak köszönhetően a 300V és akkumulátorai ezer feltöltés után is képesek megőrizni kapacitásuk 80 százalékát, míg az átlagos akkumulátorok teljesítménye már hozzávetőleg 300 feltöltés után erre a szintre csökken. A noteszgép ezáltal kevesebb akkumulátort „fogyaszt” teljes élettartama alatt, így kevésbé terheli meg a környezetet.

 A 300V kis tömegének köszönhetően bárhová elkísérheti tulajdonosát. Arról, hogy ilyen esetekben ne érje sérülés, a „Duracase”, a Samsung speciális karcálló felülete gondoskodik.

 „Az új sorozatot elsősorban a fiatal célcsoport szánára terveztük, akik a maximumot szeretnék kihozni a noteszgépükből. Az elegáns kivitelezésű, élénk divatos színekben kapható készülékek tökéletes kiegészítői a fiatalok életének” – mondta Kyuho Uhm, a Samsung Electronics IT divíziójának alelnöke.

 A Samsung Series 300V 2011 augusztus közepétől lesz elérhető Magyarországon, 179 900 Ft ajánlott bruttó végfelhasználói ártól.

 A Samsung 300V5A modell 15,6 hüvelykes HD LED (1366 x 768) képernyőt, előtelepített MS Windows 7 Home Premium (64-bit) operációs rendszert, 2nd Generation Intel Core i3-2310M processzort (3 MB L3, 2,10 GHz) vagy 2nd Generation Intel Core i5-2410M processzort (3 MB L3, 2,30 GHz), max. 8 GB DDR3 1333 MHz SDRAM memóriát, 320 GB / 500 GB (5400 rpm) merevlemezes meghajtót, „Super Multi Dual Layer” optikai meghajtót, Intel HD GPU-t vagy NVIDIA GeForce GT 520MX grafikus processzort és 6-cellás (48 Wh) telepet tartalmaz.

 A 366,9 x 240,0 x 29,9-31,6 mm-es noteszgép súlya 2,45 kg.
 

Kulcsszavak: Samsung notebook

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Protechtor Future Summit: Az AI exponenciálisan fejlődik, amire az emberi agy egyszerűen nincs felkészülve

Két borzasztóan aktuális és forró témáról beszélgettek neves és elismert hazai gondolkodók a Protechtor Future Summit üzleti és tech vezetőknek szóló inspirációs eseménysorozat tavaszi alkalmán. A mások mellett Király Júlia, Dr. Oszkó Péter vagy Dr. Tilesch György MI-szakértő nevével fémjelzett panelbeszélgetéseken a szakértők egyrészt a mesterséges intelligencia társadalmi igazságoságra és kultúrára gyakorolt hatását, másrészt az örök élet és a biológiai óra visszafordíthatóságának kérdését vizsgálták.

2024. május 15. 09:57

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36